Review Corsair 4000D Airflow

În data de 15 Septembrie 2020 a avut loc lansarea Corsair 4000D pe piața de carcase PC.

Carcasa este un mid-tower disponibil în două variante: Corsair 4000D și Corsair 4000D Airflow. Ambele modele sunt disponibile atât pe negru cât și pe alb, beneficiază de un sistem rapid de cable management (RapidRoute Cable Management) și sunt echipate din fabrică cu 2 ventilatoare de 120mm AirGuide.

Modelul primit de noi este Corsair 4000D Airflow varianta pe negru .

Prețul recomandat de către producător este de 88 Euro.

Garanția oferită de către Corsair pentru acest produs este de 2 ani .

Specificații :

Tip carcasa:Mid-tower
Suport placa de baza:E-ATX(305mm x 277mm), ATX, m-ATX, Mini ITX
Material constructie:Otel, plastic, sticla securizata
Panouri din sticla:1 x Lateral

Masca sursa:Da
Filtru de praf:Podea, plafon, frontal
Ventilatoare incluse:2x 120mm Corsair AirGuide
Inaltime maxima Cooler CPU:170 mm
Lungime VGA:360 mm
Unitati de stocare:2 x 2.5″
2 x 3.5″ combo
Altele:Sistem de Cable Management Corsair RapidRoute
Dimensiuni453mm x 230mm x 466 mm
Greutate7.85 KG

Link oficial : https://www.corsair.com/ww/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/4000D-Airflow-Tempered-Glass-Mid-Tower-ATX-Case/p/CC-9011200-WW

Analiză interioară :

4000D este livrată într-o cutie de carton, protejată împotriva șocurilor de două bucăți de polistiren cât și de un sac de plastic transparent. 

Pachetul de accesorii este alcătuit din : manualul utilizatorului, șuruburi , distanțiere și 3 benzi pentru wire-management.

Corsair 4000D Airflow vine cu două ventilatoare de 120mm Corsair AirGuide montate din fabrică,unul este montat în spate și unu frontal.

Corsair 4000D Airflow oferă mai multe posibilități de a monta ventilatoarele, astfel încât putem instala maxim 6 ventilatoare de 120mm ( 3 frontal – 2 pe plafon – 1 în spate), 4 ventilatoare de 140mm (2 frontal și 2 pe plafon).

La capitolul montajului de radiatoare putem menționa că partea frontală poate susține AIO-uri de până la 360mm în timp ce plafonul poate susține radiatoare de până la 280mm.

În 4000D se pot monta plăci de bază în format E-ATX (305mm x 277mm), ATX, m-ATX cât și Mini ITX .

După montarea plăcii de bază orificiile pentru trecerea cablurilor nu vor fi obturate .

Decupajul măștii sursei are rol estetic cât și funcțional. Perforațiile prezente pe partea superioară a maștii permit căldurii ce vine de la sursă să-și urmeze cursul firesc, de asemenea aceasta oferă posibilitatea de a amplasa pe aceasta până la 2 unități de stocare de 2.5″ .

Cele două orificii de trecere amplasate pe mască contribuie la facilitarea procesului de cablare a interiorului.

Se poate monta o placă video cu o lungime maximă de 360mm.

4000D poate găzdui un cooler cu o înăltime de maxim 170mm.

Pe spatele tray-ului plăcii de bază se regăsesc zonele rezervate unităților de stocare, în această carcasă se pot monta maxim 4 unități de 2.5″ sau a 2 unitati de 3.5″ aflate în montantul modular al cărui poziție poate fi modificată spre partea din față a carcasei sau poate fi scos pentru a suplimenta spațiul dedicat sursei .

Tot pe zona din spate găsim o altfel de abordare a eficientizării cable management-ului, Corsair implementând un sistem de prindere ce se bazează pe un suport de care se prind benzile pentru majoritatea cablurilor din această parte a carcasei.


 

Analiză exterioară :

4000D este echipată cu un panou frontal din realizat din oțel solid decupat pentru un flux de aer optim.

Înlăturarea panoului frontal se face prin tragere, acesta fiind atașat de masca neagră a carcasei prin 4 bulbi. Rama neagră este prinsă de șasiu prin cleme de plastic și șuruburi.

Pe plafonul carcasei se afla zona de control a sistemului unde vom găsi butonul Power iluminat, un port USB 3.0(galben), un USB 3.1 Type-C, un jack TRRS 3.5″ (microfon și căști) cât și butonul de Reset.

Componentele din interior sunt protejate de impurități cu ajutorul filtrelor de praf montate în zonele de captare sau evacuare a aerului: un filtru tip sertar în zona sursei și două filtre magnetice dispuse frontal și pe plafon.

Cele 7 + 2 sloturi de expansiune ale carcasei sunt modulare, iar utilizatorul are opțiunea de a instala placa video și în poziție verticală. Pe masca sursei sunt prevăzute două găuri în care se poate instala un riser .

Amplasamentul ventilatorului de 120mm inclus pe spatele carcasei poate fi ajustat pe înălțime.

Panoul din sticlă securizata este transparent, acesta redând foarte bine iluminarea din interiorul sistemului, iar chenarul alb încadrează interiorul sistemului, ascunzând aproape complet eventualele ventilatoare instalate pe plafon.

 

Concluzie :

Corsair 4000D este o carcasă cu un design deosebit și dotată cu port-uri USB de ultima generație.

Poate găzdui toate configurațiile de PC moderne și să le ofere un flux de aer optim .

Pentru cei care adoră wire managementul 4000D este o opțiune demnă de luat în calcul.

Din partea redacției această carcasă primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.