Review Be Quiet! Dark Base Pro 900 Rev 2

Pentru cei care doresc o carcasă extrem de încăpătoare, extrem de silențioasă, modulară, extrem de bine utilată iată că cei de la Be Quiet vin pe piață cu o carcasă high end, mai precis Dark Base Pro 900 Rev 2.

Gama Dark Base are două variante de echipare, diferența de preț între modelul de bază și cel Pro fiind facută de panoul lateral din sticla securizată ,încărcătorul wireless Qi pentru dispozitivele mobile, fan controller-ul cu 8 porturi cât și cele două benzi cu LED RGB livrate în pachet .

Dark Base Pro 900 Rev 2 este disponibilă în 3 variante de culori : negru, argintiu cât și portocaliu.

Pentru un flux de aer mai bun am mai montat 2 ventilatoare Shadow Wings 2 140 mm 900 rpm.

Astăzi am plăcerea să vă prezit varianta pe negru.

Dark Base Pro 900 Rev 2 este ambalată într-o cutie de carton cu aspect premium. Carcasa este împachetată într-un sac și protejată împotriva șocurilor de două bucăți de polistiren.

Bundle-ul este alcătuit din : diverse șuruburi, distanțiere, șoricei pentru wiremanagement, douaăPCB-uri cu LED-uri RGB ,garnitură de cauciuc pentru mascarea cablurilor din zona HDD-urilor, un suport pentru pompa de water-cooling, suport ce se monteaza în locul montantului unităților de 5.25″ pentru a permite instalarea unui ventilator în acea zonă.

Specificații :

 

Placi Baza Compatibile
XL-ATX Da
E-ATX Da
ATX Da
mATX Da
mITX Da
General
Recomandat pentru Gaming Da
Tip carcasa FullTower
Pozitionare sursa Jos
Culoare Negru
Sursa Fara sursa
Bays 5.25 2
Bays 3.5 interne 5
Bays 2.5 interne 10
Dimensiuni (H x D x W) 586 x 577 x 243 mm
Greutate 15 kg
Antifonare Da
Panou lateral transparent Da, tempered glass
Fan controller integrat Da
Sloturi expansiune x8
Suport radiator Fata – 1 x 120/140/240/280/360/420mm 
Spate 1 x 120/140mm
Tavan 1x 120/140/240/280/360/420mm
Altele Incarcator GSM wireless
Iluminare RGB
Inaltime cooler CPU 185 mm (Max)
Lungime video GPU 472 mm (Max) 325 mm (cu rack HDD)
Detalii Lungime GPU

 

325 mm (cu rack HDD)
470 mm (fara rack HDD)

Conectori
USB 3.0 2
USB 3.1 tip C 1
3.5 mm jack 2
Ventilatoare
Total ventilatoare incluse 3
Numar maxim compatibile 10
Ventilatoare Incluse
Fata 2x 140 mm
Spate 1x 140 mm
Ventilatoare Optionale
Fata 1x 140/120 mm
Tavan 3x 140 mm sau 4x 120 mm sau 1x 180 mm
Podea 2x 120 mm sau 2x 140 mm

 

Link oficial : https://www.bequiet.com/en/case/1472 

Preț estimativ : https://www.price.ro/preturi-be-quiet-dark-base-pro-900-rev.2-black-1989004

 

Analiză exterioară :

 

Panoul frontal, cel superior, precum și cel din dreapta, sunt antifonate pentru a nu permite zgomotului să iasă.

Podeaua carcasei trage aer din lateral prin mesh.

Fluxul de aer din interior poate fi  suplimentat prin adăugarea de ventilatoare atât frontal, pe tavan, cât și pe capacul lateral din partea dreaptă. 

Admisia și evacuarea aerului se face prin intermediul mesh-ului ce înconjoara pe 3 părți panourile laterale. Admisia aerului se face prin lateralele panoului frontal cât și prin lateralele podelei, iar evacuarea aerului cald se face prin partea din spate a carcasei cât și prin ramele lateralele ale plafonului la care se adaugă și fantele decupate de pe acesta.

Filtrul frontal de praf  cât și eventualele unități de 5.25″ sunt protejate de o ușă antifonată cu deschiderea reversibilă, limitând astfel zgomotul făcut de cele 2 ventilatoare PWM Silent Wings 3 de 140 mm. Ventilatoarele sunt protejate de un filtru de praf. Acest filtru nu acoperă si cel de al treilea ventilator de 140 mm care se poate monta daca renunțați la unitățile de 5.25. Ventilatorul plasat ân locul bay-urilor se montează pe un suport furnizat  ca accesoriu în pachet. Prin montarea acestui suport putem monta un radiator frontal de 420 mm ( dacă nu se montează acest suport dimensiunea se limitează la 280 mm).

Pentru cei de pasionați de RGB cei de la Be Quiet! au dispus deasupra unităților de 5.25″ un buton prin intermediul căruia putem alege culoarea preferată (din cinci posibile) pentru pentru cele două benzi cu LED furnizate în pachet. Lângă acesta avem fan controller-ul ce poate regla turația a maxim 8 ventilatoare .

Zona de control este alcătuită din butonul de Power (iluminat), cel de Reset, două porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0, cele două jack-uri stereo cât si un LED pentru HDD.Fiind varianta Pro iată că avem montat și un încărcător wireless Qi pentru dispozitivele mobile.

Carcasa dispune de 8 sloturi de expansiune.

Fiind o carcasă modulară , vedem o zona modulară ce corespunde sursei. Putem observa 3 tăblițe perforate: primele două au rolul de a acoperi golurile lăsate în urma ajustării înălțimii sașiului, pe când ultima se întoarce invers atunci când optăm pentru un sistem construit pe partea cealaltă a carcasei.

Panoul lateral din dreapta este fabricat din tablă, în timp ce panoul din stânga este integral fabricat din sticlă securizată. Detașarea panoului din sticlă securizată se face prin deșurubarea celor patru șuruburi în timp ce în cazul panoului din tablă șuruburile thumbscrew răman atașate.

Pe panoul din partea dreaptă avem un capac ce poate fi deschis în cazul în care dorim să montam acolo unul sau două ventilatore de 120mm . Întregul panou este prevăzut cu material fonoabsorbant.

 

Analiza interioară : 

Fiind vorba de o carcasă premium modulară cei de la Be Quiet ! nu impun
limite la interior atunci când vorbim despre plăcile de bază ce pot fi instalate . Sașiul este decupat pentru facilitarea montării backplate-urilor coolerelor, în timp ce pentru wire management avem trei orificii de trecere.

Carcasa poate găzdui 15  unități de 2.5″ / 7 unități de 3.5″ vizibile prin partea din față și încă o unitate de 2.5″ fixată pe spatele plăcii de bază. Fiecare unitate are cage-ul sau individual prevăzut cu cauciucuri ce absorb vibrațiile, iar fiecare cage este fixat de sașiu prin intermediul a trei șuruburi thumbscrews ce rămân atașate de ramă atunci când decidem să o detașam.

Putem monta 2 SSD-uri într-un singur cage .

Dacă vom înlătura cageurile din zona sloturilor PCI Express putem monta plăci video cu o lungime de 472 mm (Max) . Dacă nu vom înlătura cageul lungimea maximă este de 325 mm.

Atunci când doriți șă montați un coooler de procesor carcasă permite o înălțime maximă de 185 mm.

Partea de cable management are la dispoziție suficiente găici de care ne putem ajuta în momentul în care asamblăm sistemul.

Pe podeaua se pot monta 2 ventilatoare de 120 mm / 140 mm dacă ținem cont și de dimensiunile sursei: 150 mm până la primul ventilator. Sursa capată stabilitate cu ajutorul unui cadru modular prevăzut cu material fonoabsorbant, vibrațiile sale fiind absorbite de niște amortizoare de cauciuc. Un prelungitor IEC este folosit pentru a permite glisarea suportului sursei în interiorul carcasei, lucru necesar la sistemul inversat gândit de cei de la Be Quiet!.

Ajustările legate de înălțime, cât și posibilitățile de a întoarce sașiul, se fac în principal operând tray-ul plăcii de bază, precum și din scheletul unităților de 2.5″/3.5″, acestea fiind prinse atât de sașiu cât și îmbinate una de cealaltă. Majoritatea părților cheie sunt semnalizate prin bucșe negre, care au rolul de a prelua vibrațiile.

Tray-ul plăcii de bază are 3 poziții intermediare marcate pe sașiu, poziții care se pastrează chiar și atunci cand este inversat.

Carcasa mai poate găzdui un ventilator 1x 140/120 mm în partea din față, pe tavan mai putem monta 3x 140 mm sau 4x 120 mm sau 1x 180 mm iar pe podea 2x 120 mm sau 2x 140 mm .

Fiind atenți la detalii cei de la Be Quiet! au prevăzut carcasa cu o mască pentru sursă. Pe acesta se poate monta un SSD sau un ventilator.

CARCASA + BUNDLE :

    

      

Concluzie :

Be Quiet ! Dark Base Pro 900 Rev 2 este o carcasă high end care oferă un spațiu pe măsură, silențiozitate cât și un flux foarte bun de aer.

Cei de la Be Quiet ! nu au făcut rabat de la nimic astfel reușind să ne ofere o carcasă premium de tip full tower.

Cine are nevoie de o carcasă premium modulară cu un încărcător wireless se pot orienta fără niciun fel de retinere către acest model care a reușit să mă impresioneze plăcut.

Ca la orice produs premium hardware prețul reflectă calitatea.

Din partea redacției CrazyPC Dark Base Pro 900 rev 2 primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.