Corsair CARBIDE SPEC-04

Corsair CARBIDE SPEC-04 sau cel mai nou membru al familiei Carbide a sosit pe masa noastră de teste.

Corsair CARBIDE SPEC-04 este o carcasă din gama entry-level.  Această se găsește în 3 variante de culori negru+galben, negru + roșu sau negru+ gri.

Această carcasă păstrează liniile de design modern întâlnite în cazul lui Spec-Alpha, renunțând la câteva dotări pentru se încadra în prețul recomandat de 49.99 euro.

După cum bine știți oferta carcaselor din gama entry level este una foarte bogată iar fiecare producător încearcă să vină pe piață cu ceva nou sau revoluționar.

Mai jos vom putea vedea ce ne poate oferi noul membru al familiei Carbide în varianta negru + roșu.

 

Specificații :

 

Placi Baza Compatibile
ATX Da
mATX Da
mITX Da
General
Recomandat pentru Gaming Da
Tip carcasa MiddleTower
Pozitionare sursa Jos
Culoare Negru-Rosu
Sursa Fara sursa
Bays 3.5 interne 3
Bays 2.5 interne 2
Dimensiuni (H x D x W) 433 x 492 x 201 mm
Greutate 4.2 kg
Panou lateral transparent Da, plexiglass
Sloturi expansiune x7
Suport radiator Fata 1 x 120mm sau 1 x 140mm
Spate 1 x 120mm
Inaltime cooler CPU 150 mm (Max)
Lungime video GPU 370 mm (Max)
Conectori
USB 2.0 1
USB 3.0 1
3.5 mm jack 2
Ventilatoare
Total ventilatoare incluse 1
Numar maxim compatibile 5
Ventilatoare Incluse
Fata 1x 120 mm LED rosu
Ventilatoare Optionale
Fata sau 2x 120 mm sau 2x 140 mm
Tavan 2x 120 mm
Spate 1x 120 mm
Asamblare
Permite Asamblare Gold
Permite Wire Management Da

 

Preț estimativ :   Pret

Link oficial :   Link

 

 

 

Analiza exterioară :

 

Corsair Spec- 04 este livrată într-o cutie de carton, fiind protejată împotriva șocurilor de două bucați de polistiren și ambalată într-un sac de plastic.

În interior vom găsi șuruburile standard, câteva bride pentru wiremanagement  cât și manualul utilizatorului.

Masca frontală a carcasei păstrează linia designeului unghiular specific seriei Spec.

Masca este fixată de sașiu prin intermediul unor clipsuri, însă necesită suficientă forță pentru a reuși să o detașezi. de asemenea este necesare să înlăturăm și panoul lateral din dreapta pentru a reuși să scoatem masca.  Această mască adapostește un filtru de praf fix care este recomandat să-l curățați cu ajutorul unui compresor.

Pe plafonul carcasei se  pot monta maxim 2 ventilatoare de 120mm . Plafonul nu are montat filtru de praf .

Amplasamentul zonei dedicate ventilatoarelor este de apreciat. După ce vom monta cele două ventilatoare sau chiar cu un cooler AIO de maxim 240mm, acestea nu vor lovi niciun fel de componente hardware Acesta este un detaliu  care ușureză munca utilizatorului.

Zona de control este amplasată pe lateralul panoului frontal. Aici găsim butonul iluminat  Power, un port USB 3.0, un port USB 2.0, cele două jack-uri stereo (microfon și căști), LED-ul pentru HDD cât și butonul de Reset.

Partea din spate a carcasei este prevazută cu 7 sloturi de expansiune însa in cazul de față acestea se înlătură prin exteriorul carcasei.

Pe podeaua carcasei găsim singurul filtru de praf detașabil, ce acoperă în totalitate porțiunea dedicată sursei (maxim 225 mm), iar picioarele cauciucate sunt suficient de înalte pentru a asigura un air-flow optim pentru aceasta. În zona sursei, pe interior, găsim porțiuni cauciucate pentru a împiedica transmisia vibrațiilor.

Carcasa este prevăzută și cu geam lateral transparent fabricat din plexiglass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Analiza interioară :

 

Din fabrică carcasa are montat în zona frontală un ventilator de 120 mm cu led care se ocupă de admisia aerului. În această zonă se mai poate monta încă un ventilator de 120 mm sau un radiator de  280 mm ( trebuie demontat cageul de 3.5″.

În această carcasă puteți monta o placă atx sau un cooler ce are o înălțime de maxim 150 mm.

Legat de placa video  nu există limitări, montantul unităților aflându-se la nivelul ultimelor două sloturi de expansiune ce nu sunt populate în general.

Cage-ul unitățiilor de stocare poate găzdui până la 3 unități de 3.5″/2.5″ și se poate înlătura prin scoaterea șubururilor de pe podea. Odată ce acesta este eliminat, spațiul interior oferă posibilitatea de a monta pe partea frontala un AIO 240mm sau 280mm.

Tray-ul unităților de 3.5″/2.5″, este construit din plastic care flexează atunci când montam un HDD și se prinde de acesta prin intermediul unor clipsuri.

 

 

 

 

 

 

Concluzie :

 

Pentru cei care nu au un buget foarte mare alocat pentru o caracasă dar care vor o carcasă destul de ok la calitate și la spațiul interior Corsair Spec 04 poate să fie una dintre cele mai bune alegeri.

Din păcate această carcasă are și câteva minusuri din partea mea precum  că este dotată doar 1 ventilator, tabla mai subțire decât Spec Alpha și lipsa unui fan controller.

În categoria  200-300 ron Corsair SPEC-04 reprezintă o alternativă demnă de luat în calcul .

Din partea redacției Spec-04 primește următorul premiu :

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.