Review Be Quiet! 802 Black

Iată că a sosit momentul să poposească pe masa noastră de teste o carcasă foarte interesantă a celor de la Be Quiet ! .

Silent Base 802  este o carcasă mid-tower care înlocuiește modelul 801.

Cei de la Be Quiet! au păstrat sașiul și au exteriorul . Remarc în special panoul frontal care poate fi customizat: panoul plin antifonat sau cu plasă mesh pentru airflow.

Be Quiet! Silent Base 802 este disponibilă în două variante de culori : alb sau negru  precum și în două variante de echipare a panoului lateral : cu ferestră sau fară.

 Astăzi  ne vom delecta cu modelul negru, fară geam lateral.

Specificații :

Placi Baza Compatibile
E-ATXDa
ATXDa
mATXDa
mITXDa
General
Recomandat pentru GamingDa
Tip carcasaMiddleTower
Pozitionare sursaJos
CuloareNegru
SursaFara sursa
Bays 3.5 interne3
Bays 2.5 interne7
Dimensiuni (H x D x W)553 x 539 x 281 mm
Greutate12.59 kg
AntifonareDa
Panou lateral transparentNu
Fan controller integratDa
Sloturi expansiunex7 + 2
Suport radiatorFata – 1 x 120/240/280/360/420mm
Spate 1 x 120/140mm
Tavan 1x 120/240/360mm
AlteleE-ATX (30.5 x 27.5cm
Inaltime cooler CPU185 mm (Max)
Lungime video GPU432 mm (Max)
Detalii Lungime GPU287mm (cu cage HDD montat)
Conectori
USB 3.02
USB Type C1
3.5 mm jack2
Ventilatoare
Total ventilatoare incluse3
Numar maxim compatibile8
Ventilatoare Incluse
Fata2x 140 mm
Spate1x 140 mm
Ventilatoare Optionale
Fata3x 120 mm sau 3x 140 mm(2x 140 mm inclus)
Tavan3x 120 mm sau 3x 140 mm
Podea1x 120 mm sau 1x 140 mm

Link oficial : Link

Preț estimativ : Pret

Ambalaj si accesorii :

Carcasa este ambalata într-o cutie de carton, protejată împotriva șocurilor de două bucăți de polistiren și un sac de plastic transparent.

în interior găsim manualul de instrucțiuni, șuruburile de rigoare, câteva benzi velcro pentru wire-management, un montant suplimentar pentru unitățile de stocare, cele două picioare ale carcasei și două măști interschimbabile optimizate pentru airflow, cea din urmă fiind și magnetică.

Analiza exterioara :

 
Avem un mid-tower versatil, care se adaptează preferințelor utilizatorilor cu ușurintă prin cele două panouri incluse în pachetul de accesorii.

Carcasa poate fi optimizată atât pentru silențiozitate (setată deja din fabrică), cât și pentru airflow. Primul pas este să începem să atașăm picioarele din plastic de cadru .

Grija pentru silențiozitate este transpusă în practică prin materialul fonoabsorbant aplicat în zonele cheie ale carcasei (panoul lateral complet, panoul frontal, plafonul și bracketul sursei), acesta atingând și 10mm grosime acolo unde locul și necesitatea o cer. Pentru izolarea vibrațiilor, unde componentele sunt în mișcare, producătorul a folosit din plin material cauciucat .

Greutatea carcasei de 12.59 kg ne arată angajamentul producatorului de a nu face rabat la folosirea oțelului de bună calitate, atât în construcția sașiului și în panourile frontale cât și în plafonul antifonat.

Panoul frontal se scoate cu ușurință prin glisare pentru a putea atașa panoul cu perforații tip mesh – în spatele acestuia se afla un filtru de praf demontabil.

 Plafonul este structurat din două parți în ideea de a controla mai bine fluxul de aer cu repercusiuni minime asupra silențiozității. Pentru o mai bună eliminare a aerului cald din interior se poate monta filtrul de praf magnetic pe plafon, sau putem lăsa plafonul fără nimic deasupra.

Pe plafonul carcasei se află zona de control a sistemului unde găsim butonul Power, butonul de Reset, LED-ul de stare, două porturi USB 3.2 Gen 1 (albastrul clasic al portului USB a fost înlocuit cu negru), jack-urile stereo (microfon și căști), un USB 3.2 Gen 2 Type-C și un fan controller în 3 pași, dar si cu un mod Auto care detecteaza semnalul PWM al plăcii de bază.

Cele 7 + 2 sloturi de expansiune ale carcasei sunt modulare, iar utilizatorul are opțiunea de a instala placa video și în poziție verticală, dacă achiziționează un riser separat.

 Amplasamentul ventilatorului de 140mm inclus pe spatele carcasei nu poate fi ajustat pe înălțime, însă poate fi inlocuit cu unul de 120mm.

Înălțimea redusă a picioarelor carcasei, împreună cu pad-urile cauciucate aflate în zona de contact, recomandă un amplasament al carcasei pe o suprafață plană. Accesul la filtru de praf este facil.

Sistemul de prindere al panourilor laterale este gândit pentru a fi sigur și rapid pentru utilizator – apăsând butonul de pe spatele carcasei, partea superioară a panoului se detașează de sașiu, acesta urmând a fi ridicat si apoi scos. Panoul din sticlă securizată este transparent, acesta redând in mod fidel iluminarea din interiorul sistemului, iar chenarul încadrează firesc interiorul sistemului, ascunzând aproape complet potențialele ventilatoare instalate pe plafon.

Analiza interioară :

Silent Base 802 este echipată din fabrică cu trei ventilatoare Pure Wings 2 140mm (1000 RPM, 18.8 dBA), amplasate în spate și frontal.

Putem instala un maxim de 8 ventilatoare de 120mm/140mm ( 3 frontal – 3 pe tray-ul plafonului – 1 în spate – 1 pe masca sursei) sau orice combinație între acestea, deși în practica locul de pe masca sursei va rămâne nefolosit cel mai probabil.

Dimensiunea radiatoarelor ce pot fi instalate variază în funcție de amplasamentul lor: partea frontală poate acomoda AIO-uri de până la 360mm/420mm, în timp ce plafonul poate susține radiatoare de până la 360mm.

Între zona de montare a ventilatoarelor și placa de bază există suficient spațiu, astfel încât radiatorul nu va obtura zona memoriilor.

Carcasa poate găzdui plăci de bază în format E-ATX (30.5 x 27.5cm), însă pentru a nu obtura orificiile de trecere cauciucate cât și pentru păstrarea unui interior balansat, formatul ATX este recomandat.

 Limitarea plăcii video depinde în principal de amplasarea montantul unităților de stocare (prevăzut în pachetul de acesorii),  aceasta nu poate depăși 287mm dacă montantul se află în dreptul plăcii video sau 432mm dacă acesta nu este amplasat în dreptul plăcii video.

Înălțimea cooler-ului nu trebuie să depașească 185mm.

Cele patru tablițe de pe masca sursei sunt demontabile, iar după caz, ele ascunzând locul unui posibil ventilator, sau creează spațiu pentru un radiator frontal mai serios.

Pe spatele tray-ului plăcii de bază găsim zonele rezervate unităților de stocare, disponibilitatea opțiunilor constand intr-un maxim de 7 unitati de 2.5″ (4 unitati in montanți și 3 pe spatele tray-ului plăcii de bază) sau a 3 unități de 3.5″ (2 unități aflate în montantul modular care poate fi scos și 1 unitate în montantul din pachetul de accesorii).

La capitolul cable management, spațiul dintre tray-ul plăcii de bază și panoul lateral este extrem de generos astfel putem realiza un cable management de calitate.

Fan controller-ul carcasei poate susține un maxim de șase ventilatoare cu 3 pini precum cele livrate cu carcasa. Acesta are 4 moduri de funcționare, 3 trepte de viteză și un mod Auto care folosește semnalul PWM de la placa de bază pentru a regla turația ventilatoarelor.

 Tray-ul plăcii de bază este reversibil, ceea ce înseamnă că acesta poate fi demontat și asamblat în oglindă astfel încât chiar și acei utilizatori care își tin carcasa pe partea din stânga a biroului se pot bucura de ea.

Galerie :

Concluzie :

802 este o carcasă premium care oferă utilizatorilor spațiu suficient pentru a răci și monta cele mai puternice sisteme la ora actuală.

Sistemul reversibil și modularitatea extinsă sunt unele dintre plusurile acestei carcase. 

Atenția la detalii, posibilitatea de a alege între silențiozitate și airflow, cele 3 ventilatoare de 140mm instalate din fabrică și fan controller-ul livrat în pachet fac din Be Quiet! Silent Base 802 Window o carcasă demnă de luat în calcul.

Din partea redacției 802 Black primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.