Android pe Nokia, in sfarsit?

Viziunea este o cerinta foarte importanta pentru o pozitie de management, mai ales ca pe termen lung anumite greseli la acest capitol pot fi fatale pentru orice firma.

Fatalist este si CEO-ul Netgear (companie americana cu cifra de afaceri anuala de ~ 1 miliard de dolari, specializata in retelistica), care il desfiinteaza intr-o interventie recenta pe Steve Jobs, catalogandu-l drept mult prea orgolios, si numeste platforma mobila Windows drept decedata.

Distinsul CEO Netgear are si cuvinte de lauda la adresa sistemului de operare Android, numind strategia Google open-source ca fiind singura viabila pe termen lung. De Nokia n-a zis nimic, insa e posibil sa existe si un alt motiv decat pura intamplare pentru faptul ca nu a adus-o in discutie.

Si asta pentru ca, oficial, pe 11 februarie Nokia urmeaza sa anunte o foarte importanta schimbare de strategie privind ecosistemul (sistemul de operare) pe care ar trebui sa il construiasca, catalizeze si/sau sa il adopte.

Avand in vedere evolutia recenta a Google Android, care este acum cea mai raspandita platforma de tip smartphone, este extrem de posibil ca Nokia sa anunte pe 11 februarie o deschidere catre Android. O alta varianta ar fi, normal, Windows 7 Mobile, insa interesul majoritatii potentialilor cumparatori este evident indreptat catre Android. O demonstreaza urmatorul material video, unul din multele pe aceasta tema, in care un entuziast cu prea mult timp liber a reusit sa instaleze Android 2.3 pe Nokia N900.

Android Gingerbread 2.3 pe Nokia N900

Si apropo de diverse pozitii de management, un domn numit Anssi Vanjoki, vice-presedinte executiv Nokia, a decis ca ar fi cazul, pe picior de plecare din companie, sa ne impartaseasca din meandrele conceptuale pe care le poseda: el credea in toamna lui 2010 ca integratorii Android sunt ca baietii finlandezi care iarna decid sa urineze in pantaloni – imediat le va fi cald, dar dupa cateva minute vor ingheta.

Spre binele Nokia, fie el si numai pe termen scurt (sic!), si ca detinator al unui LG obosit cu Android, sper ca pe 11 februarie comparatia anterioara, extrem de plastica, sa ramana in amintirea tuturor ca o simpla elucubratie de moment.

5 thoughts on “Android pe Nokia, in sfarsit?

  1. Android chiar a fost o optiune pentru Nokia (click pe link), insa au ales Microsoft Mobile in schimb. Vom vedea peste cativa ani daca au facut bine sau nu. 🙂

  2. cine poate sa ma ajute si pe mine sa instalez android pe nokia 603?

  3. am un nokia 500…pot sa ii instalez android pe el si daca da ..cum?

Leave a Reply

Your email address will not be published.