Prezentare be quiet! Dark Power Pro 12 1500W

În era în care minatul sau plăcile video cât și procesoarele devin din ce în ce mai mâncătoare de curent cei de la Be Quiet! oferă o sursă cu o capacitate de 1500W certificată 80 + Titanium.

Tot din gama de vârf a celor de la Be Quiet! mai face parte o sursă ce are o putere de 1200W certificată 80+ Titanium.

Seria de surse a fost modernizată fiind complet digitală, aceasta are câteva modificări noi, caracteristici și certificarea 80 Plus Titanium. 

Astăzi vă vom prezenta modelul de1500 de wați, un produs full modular cu șase lane-uri de 12 V, eficient care se laudă cu o certificare 80+ Titanium . Pe lângă o creștere a eficienței, noua sursă de alimentare Dark Power Pro 12 vine cu un design complet digital care vă permite să comutați (cu o unealtă overclock) între o configurație cu un singur rail sau mai multe railuri. 

Sursele de alimentare de-a lungul anilor au avansat într-o eficiență mult mai bună, o estetică mult mai bună, au devenit mai silențioase, dar și calitatea componentelor (legate direct de durata de viață a unei surse de alimentare) a crescut semnificativ. Diverse surse de alimentare de pe piață sunt vândute ca digitale. Acest lucru poate însemna mai multe lucruri: PSU-uri analogice care au un afișaj digital sau o interfață USB/Bluetooth pentru a citi datele electrice sau pentru a ajusta curbele ventilatorului; altele sunt modele semi-digitale care au doar un PFC controlat digital. PFC este acronimul pentru corecția factorului de putere sau, de asemenea, controler a factorului de putere. Reduce volumul de putere reactivă produsă de computere. Puterea reactivă este puterea stocată și eliberată de condensatoarele și inductoarele unui dispozitiv. În cazul Dark Power Pro 12 de la be quiet!, digital înseamnă un control complet digital al reglajului PFC, LLC, SR/12V și al circuitelor de protecție pentru o reglare și mai bună a puterii și un zgomot de ondulare mai mic. Noile microprocesoare din interiorul Dark Power Pro 12 se asigură că curba ventilatorului este întotdeauna ajustată perfect, fără a necesita intervenția utilizatorului. 


Cablurile modulare foarte lungi și pieptenii pentru cabluri incluse simplifică instalarea componentelor și reduc dezordinea cablurilor din interiorul computerului.

Suportul pentru până la zece conectori PCI-Express face ca această sursă de alimentare să fie ideală pentru orice stație de lucru sau sistem multi-GPU. În plus, carcasa din aluminiu periat uimitoare subliniază designul nobil și caracterul high-end al sursei de alimentare.

DP 12 Pro este o actualizare a predecesorului său, principalele modificări fiind o creștere a eficienței energetice, design digital, niveluri de zgomot și majoritatea cablurilor sunt învelite în material textil. Pe lângă cablurile învelite în material textil, veți primi, de asemenea, șuruburi, cleme de prindere, legături cu velcro pentru cabluri, cabluri pentru ventilatoare și un capac pentru slot cu cheie de overclocking care permite funcția OC a acestei surse.

Sursa este compatibilă cu toate generațiile curente de CPU și GPU.

Mai jos puteți găsi informații despre cablurile din pachet .

TweakTown Enlarged Image

Pentru plăcile video RTX30XX și RTX40XX cei de la be quiet! oferă un cablu care se poate achiziționa separat. Acesta ocupă 2 sloturi din spatele sursei.

Exteriorul este aproape în întregime negru, cu suprafețe periate foarte netede și margini ascuțite. Șasiul este foarte lung, măsoară 200 mm adâncime, ceea ce îl face incompatibil cu un număr mare de carcase mai mici, dar acest lucru nu ar trebui să fie o problemă pentru genul de computere mari unde veți avea nevoie (și puteți răci) 1kW pentru început.

Un întrerupător masiv de pornire/oprire poate fi văzut în partea din spate a unității, chiar sub conectorul IEC C19, care a fost necesar având în vedere consumul mare de curent în full load.

De obicei găsim la sursele Be Quiet!  propriile ventilatoare pentru a-și răci sursele de alimentare, iar Dark Power Pro 12 nu face excepție, folosind un ventilator Silent Wings de 135 mm . Singura diferență aici este că Dark Power Pro 12 folosește o versiune fără cadru a ventilatorului. Acest design se presupune că reduce intensitatea vibrațiilor și crește fluxul de aer, dar are un dezavantaj – dacă ventilatorul se defectează vreodată, găsirea unui înlocuitor va fi o provocare pentru oricine, în afară de producător. Viteza maximă a ventilatorului cu rulment fluid-dinamic (FDB) de 135 mm este de 2600 RPM, o viteză extrem de mare pentru un ventilator de această dimensiune.

Electronica care stă la baza acestei surse este Channel-Well Technologies sau CWT.

Sursa :

  

Specificații :

CaracteristiciTipATX12V 2.52; EPS12V 2.92
Putere1500W
Ventilator1 x 135 mm
PFCActiv
Eficienta94.9%
ProtectieOCP
OVP
UVP
SCP
OPP
OTP
ModularaFull Modulara
Certificare80 PLUS TITANIUM
ProtectieOCP (Over Current Protection)Da
OVP (Over Voltage Protection)Da
OTP (Over Temperature Protection)Da
SCP (Short Circuit Protection)Da
OPP (Over Power Protection)Da
UVP (Under-Voltage Protection)Da
Voltaje = AmperajeRail-uri +12V6
+3.3V25A
+5V25A
+12V140A
+12V240A
+12V340A
+12V440A
+12V545A
+12V645A
+5VSB3.5A
-12V0.5A
Conectori24-Pin (MotherBoard)x1 (20+4 Pin)
8-Pin (CPU 12V)x1
8(4+4)-Pin (CPU 12V)x1
8-Pin (PCI Express)x10 (6+2 Pin)
SATAx16
4-Pin (Floppy)x2
Caracteristici fiziceDimensiuni (L x l x I) (cm)20 x 15 x 8.6
Greutate (kg)2.44

Preț estimativ : Preț

Link oficial : Link

Leave a Reply

Your email address will not be published.