Review Tenda RX9 Pro

Routerele Wi-Fi 6 au devenit din ce în ce mai accesibile și piața pare că are o cerere bună pentru noile routere.

Data trecută v-am explicat puțin despre Wi-Fi6 iar astăzi îmi rămâne să vă prezint și să testez cel mai puternic router Wi-Fi 6 din portofoliul Tenda care se mândrește cu performanțe de top la un preț foarte bun.

RX9 Pro este vârful de lance din portofoliul Tenda în materie de routere cu standard Wi-Fi 6.

Acesta  utilizează o bandă de 160 MHz și tehnologia 1024-QAM pentru a realiza conexiuni wireless de viteze mari, de până la 2976 Mbps combinat, respectiv de până la 574 Mbps la 2.4 GHz și 2402 Mbps la 5 GHz.

Tehnologia OFDMA permite împărțirea fiecărui canal de comunicare în canale mai mici, combinarea acestor subcanale din cadrul conexiunilor cu diverse dispozitive și transmiterea lor în același timp, reducând întârzierile de semnal și oferind o experiență superioară de utilizare wireless.

RX9 Pro este construit în jurul unui procesor Intel dual-core performant de 1.6 GHz ce asigură creșterea puterii de procesare până la 3000 DMIPS iar viteza de procesare NPU atinge 2220 MHz, astfel se sporește capacitatea de încărcare a rețelei.

De asemenea routerul este dotat cu 4 module FEM cu sisteme independente de amplificare a semnalului și cu4 antene externe dual-band omnidirecționale de 6 dBi pentru a asigura o acoperire Wi-Fi extinsă. Antenele nu se pot detașa.

 Pentru reducerea interferențelor și creșterea eficienței routerul beneficiază de tehnologiea BSS Coloring.

Fiind un router de ultimă generație această utilizează protocolul IPv6 ce permite operarea cu adrese IP de 128 biți, fără a mai fi nevoie de translatarea adreselor de rețea, aceasta conducând la reducerea duratei de transmitere a datelor între utilizatori și servere.

În materie de siguranță vă pot enumera protocolul WPA3, cel mai nou standard de securitate Wi-Fi, care sporește protecția în cazul tentativelor de spargere a parolei și a atacurilor forțate și asigură o siguranță mai mare a utilizatorilor în rețelele Wi-Fi deschise.

Routerul poate fi monitorizat și setat printr-o aplicație numită Tenda Wi-Fi. De asemenea se poate configura și prin metoda clasică cu cablu.

Partea de conectica este compusă din 3 porturi LAN de 10/100/1000 Mbps, cât și dintr-un port WAN de 10/100/1000 Mbps.

Din păcate nu avem port USB .

Carcasa sa este realizată din plastic.

În pachet veți regăsi manualul de utilizare, un cablu de rețea cât și alimentatorul.

Dimensiunile routerului sunt 272 x 163 x 44 mm.

Tenda RX9 Pro :

Interfata configurare :

Rezultate :

Concluzie :

RX9 Pro este un router cu performanțe foarte bune care poate reprezenta un upgrade pentru cei care vor să-și schimbe routerul cât și o alternativă inspirată pentru cei care vor să achiziționeze un router de maxim 500 ron.

Testele au fost efectuate folosind o conexiune Vodafone 500 MB.

Tenda din punctul meu de vedere este un producător care se remarcă printr-un raport preț/performanță/calitate foarte bun.

RX9 Pro primește din partea redacției următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.