Review GeForce Now

GeForce Now este marca folosită de Nvidia pentru serviciul său de jocuri în cloud. Versiunea Nvidia Shield a GeForce Now, cunoscută anterior ca Nvidia Grid, a fost lansată în versiune beta în 2013, Nvidia și-a dezvăluit oficial numele pe 30 septembrie 2015. Serviciul de abonament a oferit utilizatorilor acces nelimitat la o bibliotecă de jocuri găzduite pe serverele Nvidia pentru durata de viață a abonamentului, fiind livrat abonaților prin streaming video. Anumite titluri erau disponibile și printr-un model „Buy & Play”. Această versiune a fost întreruptă în 2019 și a trecut la o nouă versiune a serviciului care le-a permis utilizatorilor Shield să joace propriile jocuri.

În ianuarie 2017, Nvidia a dezvăluit clienților GeForce Now pentru computerele Windows și Macintosh, disponibil în America de Nord și Europa ca versiune beta gratuită. GeForce NOW permite utilizatorilor să acceseze un computer virtual, unde își pot instala jocurile existente de pe platformele de distribuție digitală existente și le pot juca de la distanță.

Serviciul a ieșit din faza beta și a fost lansat publicului larg pe 4 februarie 2020.Este disponibil pe dispozitive Windows, macOS, Android, iOS, Shield TV și Chromebook. S. Tehnologia care alimentează Geforce NOW a fost inventată de Franck Diard. Brevetul este deținut de Nvidia.

Astfel acest gen de servicii promite să ruleze cele mai solicitante jocuri pe servere dedicate şi să transmită un flux video către dispozitivul personal al utilizatorului. Acesta controlează acţiunea, trimiţând comenzile (prin intermediul tastaturii, mouse-ului, al unui touchscreen sau al unui controller) către respectivele servere. Astfel, deşi este eliminată problema specificaţiilor hardware locale necesare pentru a rula un joc, îşi fac apariţia noi impedimente precum întârzierile apărute între introducerea unei comenzi şi efectul acesteia în fluxul video recepţionat de client sau pur şi simplu calitatea compresiei acestui flux video.

Pentru cei ce dețin jocuri pe Steam, Epic Games Store Ubisoft, le veţi putea accesa şi rula şi prin GeForce Now fără alte costuri suplimentare.

Înainte să investească într-un asemenea serviciu, oricine poate încerca NVIDIA GeForce Now complet gratuit. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/, şi să faceţi click pe butonul “Join Now”. Veţi fi apoi invitaţi să optaţi pentru unul dintre cele două planuri pe care NVIDIA le oferă în prezent pentru GeForce Now: Free sau Founders.

Planul Free este gratuit, însă impune şi anumite limitări precum sesiunile de joc pot dura maximum o oră, iar, în cazul în care serverele NVIDIA sunt aglomerate, abonaţii Free nu vor beneficia de prioritate la conectare în faţa celor care aleg planul plătit. Founders, în schimb, elimină aceste impedimente: sesiunile de joc se pot întinde până la opt ore fiecare (mai mult decât suficient chiar şi pentru jocurile pretenţioase), iar abonaţii de acest tip sunt prioritizaţi atunci când vine vorba de accesarea serverelor.

Hardware-ul serverelor puse la dispoziţia abonaţilor Founders este semnificativ mai puternic decât cel aferent abonamentelor Free, permiţând şi activarea efectelor RTX (ray tracing în timp real) în jocurile care oferă suport pentru aşa ceva.

Mai jos puteți vedea oferta și prețurile pentru abonamentele GeForce Now :

Bineînțeles că acest serviciu oferă și multe beneficii utilizatorului. Eu am reușit să identific următoarele beneficii :

-Nu ai nevoie sa cumperi hardware ( ex: placă video sau procesor de ultimă generație).

– Se poate accesa de pe Android, Windows, MacOs.

– Titlurile nu trebuie deținute pe Steam,Epic, Ubisoft și nu trebuie să fie instalate pe pc-ul user-ului.

-Există peste 1000 de jocuri care se pot juca cu experienta similară/identică cu a unui desktop de gaming autentic.

-Titlurile pot rula la rezoluții 720P /1080P / 1440P cu până la 120 FPS.

– Nu trebuie să faci update de drivere/hardware pentru a rula titlurile.

Pentru a te bucura de o experiență bună este necesară o conexiune bună la internet pentru lag minim ( internet cu fir sau WiFi6 ).

Fiind pasionat de FPS-uri inca din anii 90 am zis sa vad care este experiența NOW dacă alegem Metro Exodus.

Am ales să setez majoritatea setărilor la maxim și să folosesc o rezoluție 2K.

Folosind o placă de rețea wireless Tenda și o conexiune Vodafone 500 am reușit să rulez fluent Metro Exodus fără pic de lag sau alte probleme.

Experiența a fost una de parcă avem jocul instalat pe PC și îl rulam fără a avea o conexiune la internet.

Texturile grafice ale jocului m-au impresionat iar atmosfera Metro cred că este deja cunoscută pasionaților de FPS.

Practic industria de gaming și hardware capătă o nouă față iar mulți dintre useri pot face economie de bani accesând acest serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.