Review Tenda E30

Pentru utilizatorii care doresc să scape de cabluri și să folosească un dispozitiv wireless rapid pentru a se conecta la internet cei de la Tenda oferă o soluție de ultimă generație.

E30 este o placă de rețea pentru PC care se conectează la un port PCIe X1 dotată cu Wi-Fi 6 ce oferă viteze mari de transfer, latențe reduse și o economie mai bună de energie prin cele 2 antene de 5dBi, pe frecvențele de 2,4 GHz și 5 GHz. Cele 2 antene sunt detașabile și oferă flexibilitate în ajustarea unghiului de transmisie a semnalului, ceea ce asigură un semnal stabil, pe distanță mare.

Placa utilizează tehnologia 1024QAM cu o lățime de bandă de 160 MHz. Dispozitivul poate atinge viteze wireless de până la 2402 Mbps în banda de 5 GHz și până la 574 Mbps în cea de 2.4GHz. Acestea vă oferă posibilitatea să vă bucurați de filme 4K redate în mod fluid, jocuri VR și transferuri rapide pentru fișiere de mari dimensiuni.

Echipat cu cea mai recentă tehnologie Bluetooth 5.0, E30 este capabil să obțină viteze mai mari și o acoperire mai largă decât Bluetooth 4.2. Vă puteți bucura de jocuri în timp real sau de o experiență VR . Placa de rețea Wi-Fi și Bluetooth PCIe permite și conectarea diverselor periferice prin Bluetooth, precum mouse, tastatură, dispozitive de gaming etc.

Tehnologiile avansate OFDMA și MU-MIMO permit plăcii să comunice cu routerul în același timp cu alte dispozitive fără întreruperi.

E30 este construit pe baza celui mai recent standard de securitate Wi-Fi WPA3, care utilizează un algoritm de autentificare îmbunătățit care protejează mai bine rețeaua PC-ului de hackeri și malware.

Placa folosește un chipset Intel AX200, unul dintre cele mai populare modele de placă de acest gen. AX200 se regăsește atât pe plăci de bază high-end pentru desktop, cât și în majoritatea laptop-urilor de pe piață care folosesc Wi-Fi 6.

În cutia Tenda E30 se regăsesc și două antene, un CD cu drivere (pe care nu cred că mai au foarte mulți cum să îl introducă în PC), alături de un header USB.

Instalarea plăcii de rețea este destul de simplă pentru oricine a mai desfăcut un computer în trecut. Nu trebuie decât să montați placa de rețea într-un slot liber, să o fixați cu un șurub și să atașați port-ul USB pe unul dintre slot-urile de pe placa de bază.

În timp ce pentru conectivitate Wi-Fi nu ai nevoie de port-ul USB, dacă doriți să beneficiați și de Bluetooth 5.0, va trebui să folosiți și USB-ul inclus.

Aici puteți să găsiți driverele oficiale pentru acest dispozitiv.

,

Specificații :

General
InterfataPCI Express x1
Standarde802.11 a/b/g/n/ac/ax
Antene2x antena
Frecventa2.4, 5 GHz
Dual BandDa
Viteza de transfer5GHz: 2402 Mbps
2.4GHz: 574 Mbps
BluetoothDa

Preț estimativ : Preț

Link oficial : Link

Tenda E30 :

Sistem de test :

Procesor – AMD Ryzen 7 5700G


Placa de baza – Aorus B550 Elite V2

Memorie : 2 * Crucial Ballistix 16GB DDR4-3200 Desktop Gaming Memory

Sursa –  Seasonic SGX 650W

SSD- Samsung 970 Evo Plus 250 GBSabrent Rocket Plus 2TB

CPU Cooler – Be Quiet! Pure Loop 280mm

Placa video – Gigabyte Eagle RTX3090

Placa audio – Creative Sound Blaster Z SE

Carcasa – Lian Li 011 Dynamic Mini + 7 * be quiet! Silent Wings 3 120mm Fan Hub Thermaltake Commander FX 10
TIM –  NT-H2

Concluzie :

Pentru a vedea de ce este în stare E30 am folosit o conexiune Vodafone 500 și am poziționat PC-ul la 5 metri depărtare față de router-ul Vodafone.

Folosind speedtest am reușit să obțin următorul rezultat :

Pe cablu reușisem să obțin 500 MBps maxim având Vodafone 500.

Pentru cei care doresc o conexiune wireless stabilă recomand cu căldură E30 fiind un produs cu un raport preț/performanță foarte bun.

Pe tot parcursul utilizării nu am avut niciun fel de problemă. Conexiunea a fost stabilă reușind cu brio să folosesc PC-ul în mediul online.

Din partea redacției E30 primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.