Intel rezolva problema Sandy Bridge, inclusiv pentru chipsetul H61

 

Dupa ce am fost in ultima perioada ocupat cu pregatirile pentru CeBIT, am observat ca daca incepeam sa va relatez cum sta treaba prin Hanovra lasam in coada de peste doua articole anterioare.

Asadar, da, Intel a rezolvat mai devreme problema chipset-urilor H67/P67 destinate placilor de baza cu socketul LGA 1155, si nu numai – chiar si un chipset aproape indisponibil avea aceeasi problema in revizia B2. Mai precis, H61, un chipset ieftin, excluzand astfel porturi precum SATA 6 GB/s, care pentru un harddisk clasic e la fel de util ca o cutie de viteza in 6 trepte pentru un Trabant.

De altfel, toti marii producatori prezenti la CeBIT au expus modele cu versiunea B3 a chipseturilor mentionate. Aveti mai jos cateva capturi cu versiuni Asus al chipsetului H61.

Solutiile bazate pe chipsetul H61 vor fi astfel cele mai ieftine din portofoliul producatorilor, insa, la fel ca si suratele H67, nu vor putea beneficia de potentialul de overclock al procesoarelor cu multiplicator deblocat din seria K.

Daca vreti si overclocking, si placa video integrata, atunci puteti alege o placa de baza bazata pe chipsetul Z68. Mai jos aveti modelul de la Asus.

Cat despre disponibilitatea in Romania, e foarte posibil ca incepand cu jumatatea lunii martie sa putem achizitiona din nou si in Romania platforma LGA 1155. Gigabyte a anuntat deja disponibilitatea reala a noilor placi de baza cu chipset-ul B3 revizuit chiar astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.