Review PC Custom Black and Gray Taichi

Dacă acum ceva timp am publicat primul articol dedicat unui sistem custom AMD Ryzen, iată că a sosit vremea să continuăm seria cu un sistem bazat pe cel mai recent microprocesor Intel I9 9900K.

Schema de culori care stă la baza acestui sistem este negru + gri.

La acest proiect au contribuit Asrock, Corsair, KFA2, Seasonic , CableMods, Noctua.

Astăzi sistemele desktop custom au ajuns să fie din ce în ce mai puternice și din ce în ce mai rapide.

Mulți dintre pasionații de hardware au ales să-și aleagă singuri componentele astfel încât rezultatul final să fie unul pe placul lor.

Eu pentru acest sistem custom am ales următoarele componente

 1. Procesor Intel I9 9900K
 2. Placă de bază Asrock Z390 Taichi . Am ales-o deorece oferă un raport preț/calitate/dotări/suport foarte bun și are de asemenea un PCB care este vopsit în negru + gri.
 3. Kit Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (4 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C14 CMT32GX4M4C3200C14 . 32 GB sunt suficienți pentru orice utilizator casnic/gamer iar gama Dominator Platinum reprezintă vârful de lance în materie de calitate și tehnologie în acest moment.
 4. Cooler Noctua U12-A . Fiind cea mai eficientă și performantă răcire single tower la ora actuală nu puteam decât să-mi pun baza în ea.
 5. Sursă Seasonic 1000W Focus + Gold. Această sursă fiind una dintre cele mai bune surse din portofoliul Seasonic am decis să mă bazez pe ea. Cu o electronică de top și cu o eficiență 80 + Gold cât și cu o garanție de 10 ani această sursă promite multe. Am ales 1000w deoarece urmăresc ca pe viitor să pot avea configurații multi gpu.
 6. SSD 240 GB + HDD 4 TB , 5400 RPM, 256 MB BUFFER Seagate. Fiind un nume în domeniul stocării care niciodată nu m-a dezamăgit am ales să aleg produsele lor care se remarcă printr-un raport preț/performanță/fiabilitate foarte bun .
 7. Fiind adeptul lucrurilor de bună calitate am zis să ofer sursei niște cabluri custom marca CableMods. Astfel am comandat de pe siteul CableMods un set de cabluri compatibile cu sursa Seasonic Focus 1000 Gold.
 8. Placa video nu putea să fie decât o implementare custom de RTX2070 . Am ales RTX 2070 deoarece este una dintre cele mai accesibile plăci din gama RTX.
 9. Caracasa Fractal Design R6 Gun Metal. Asemenea combo de componente nu putea să fie montat decât într-o carcasă premium, silențioasă care să ofere un flux de aer optim cât și silențiozitate.


Metodologie : 

Am decis ca procesorul să ruleze testele la frecvența stock.

Memoria a rulat la frecvența de 3200 MHz, cu setul de latente 14-14-14-34.

Sistemul de operare folosit este Microsoft Windows 10 Pro x64 bit edition, care beneficiează de toate update-urile la zi.
Mai jos putem observa suita de benchmark-uri folosită pentru testele noastre:

 • Aida 64
 • Cinebench
 • Pifast
 • SuperPi
 • Wprime
 • Hwbot prime
 • SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR ARITHMETIC
 • SISOFT SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-MEDIA
 • 3D MARK VANTAGE
 • 3D MARK 2011
 • 3D MARK

Rezultate 2D :

 

R


Rezultate 3D :

Temperaturi :

Pentru a ne face o părere despre temperaturile pe care le înregistrează acest procesor am decis să folosesc ultima versiune de Prime95 pentru a putea stresa procesorul cât și CoreTemp pentru a putea vedea temperaturile.

Prime95 a rulat timp de 5 minute .

Temperatura mediului ambiental este de 28 grade Celsius.

Testele au fost efectuate în carcasa

Leave a Reply

Your email address will not be published.