Review Mouse gaming AQIRYS T.G.A. Alpha + Mouse pad AQIRYS Singularity Extra Large

AQIRYS, brand-ul de gaming aflat în trending în domeniul echipamentelor de profil în Romania, anunță lansarea celui mai avansat mouse de gaming din portofoliu, T.G.A. ALPHA.

Modelul anunțat astăzi se adresează tuturor celor aflați în căutarea unei experiențe de gaming wireless cu performanțe caracteristice e-sport-ului la nivel profesionist însoțită de posibilități excepționale de personalizare out-of-the-box, și completează seria de mouse-uri high-end The Great Annihilator.

Numit după unul dintre cele mai rare obiecte din spațiu, mouse-ul The Great Annihilator (alias T.G.A.), în expresia sa ALPHA, include aceeași gamă impresionantă de caracteristici și precizie de ultimă generație ca și multiplul premiat arhetip. Dar de data aceasta într-un design incredibil de ușor de doar 65 de grame și cu un plus semnificativ de opțiuni de personalizare pentru a se potrivi cât mai bine stilului individual de joc.

Îl faci al tău! – pachetul standard include o gamă remarcabilă de accesorii pentru personalizarea imediată a mouse-ului ca aspect, ergonomie și funcționalitate.

  • Aspect – sunt incluse module interschimbabile pentru butoanele principale și podul palmei în patru culori (negru, alb, albastru, roz), plus două cabluri USB tip paracord (negru și alb) pentru încărcare și utilizare cu fir;
  • Ergonomie – pentru fiecare culoare sunt incluse două profiluri de module interschimbabile pentru podul palmei (profil înalt sau scăzut) cu două designuri distincte: plin sau perforat, plus două seturi de grip-uri adezive pentru butoanele principale și părțile laterale;
  • Funcționalitate – sunt incluse 16 distanțiere de grosimi diferite pentru modificarea răspunsului primit de la butoanele principale stânga-dreapta, plus un set suplimentar de patine PTFE.

Mai ușor înseamnă mai rapid! De aceea am redus greutatea lui T.G.A. ALPHA la incredibila valoare de 65 de grame și am îmbinat-o cu un design simetric pentru mâna dreaptă compatibil cu toate stilurile de prindere (palm, finger, claw), reducând solicitarea asupra încheieturii mâinii și favorizând mișcările hiper-rapide și precise.

Precizia și acuratețea sunt asigurate de integrarea unui senzor optic de ultimă generație cu 19000 dpi proiectat de liderul mondial în domeniu, și de utilizarea de contacte mecanice evaluate la 80 de milioane de clicuri pentru performanță îndelungată a butoanelor.

Cea mai recentă tehnologie wireless 2.4 GHz pentru gaming te lasă să îți dezlănțui abilitățile fără întârziere la o rată de raportare de 1000 Hz cu timp de răspuns de 1 ms, iar adaptorul de extensie inclus permite comutarea naturală între modul wireless și cu fir (încărcare) pentru acțiune non-stop în jocuri.

Un sistem de iluminare dinamică RGB însuflețește mouse-ul T.G.A. ALPHA, iar intuitivul software AQIRYS permite personalizarea în detaliu a tuturor caracteristicilor esențiale care apoi pot fi salvate în memoria integrată, astfel încât să te poți juca liber, oriunde te-ai afla.

Așa sună o scurtă prezentare a mouse-ului pe care îl avem astăzi pe masa de teste. Sună foarte bine.

Haideți să începem cu ambalajul !

Cutia lui Alpha este una care îti atrage atenția de la primul contact. Are nuanțe de negru-albastru și e plină de poze și caracteristici despre produs.

Pe laterale ambalajului găsim informații despre elementele customizabile din partea superioara a produsului, acesta fiind capabil să-și modifice forma. În spatele copertei se ascunde o a doua cutie ce protejează mouse-ul și multitudinea de accesorii ale acestuia:

În cutie regăsim un flyer, manual, stickere, cabluri USB-C to USB-A (alb și negru), adaptor USB-C to USB-A, pad-uri de rezervă, distanțiere pentru click-uri, grip-uri (albe și neagre), fețe de customizare disponibile n culorile: alb, negru, albastru și roz (pline, perforate, scunde, înalte).

Ambele cabluri sunt ultra-light de tip paracord, acoperite la exterior de mesh textil . Acestea sunt detașabile și au o lungime de 1.8 metri.

Aqirys T.G.A. Alpha îmi inspiră performanță și încredere datorită conceptului din zona click-urilor dar și a lungimii mai mari fiind un mouse cu o dimensiune totala de 125 x 63 x 39.8 mm.

Acest mouse este optimizat pentru dreptaci.

Acesta are o greutate de doar 65 grame

Carcasa este realizată dintr-un plastic solid foarte solid la atingere

 Mouse-ul are un număr de 6 butoane programabile, oricarui buton i se poate atribui din soft funcții diferite, o tastă sau combinații de taste. Au același feeling la apăsare și o rezistență medie.

Pe spatele mouse-ului găsim trei picioruse de PTFE, două mari la capete și unul circular de jur-împrejurul senzorului, un selector cu trei trepte pentru backlight: pornirea/oprirea totală și păstrarea luminii doar pe logo-ului intern, alături de informații despre consum-polling rate.

Alpha are multe elemente de customizare. Putem schimba fețele superioare pentru a asorta mouse-ul cu setup-ul sau perifericele noastre în culorile: alb, negru, albastru și roz. Putem alege unul dintre modele, plin sau perforat.

Alpha vine cu o idee inovativă, practic ne pune la dispoziție două carcase spate cu formă și înălțime diferită interschimbabile încât mouse-ul să poate fi folosit confortabil în ambele tipuri de prize claw și palm. Este disponibil pe toate culorile, atât perforate cât și pline.

Pentru cei cărora textura li se pare prea alunecoasă pot folosi grip-urile din cauciuc pentru laterale și click-uri. Click-urile permit customizare folosind distanțiere de grosimi diferite 0.60, 0.70, 0.80 și 0.90 mm pentru a schimba distanța, feedback-ul tactil și sonor.

Iluminarea are același stil ca și la modelele precedente: o bandă RGB cu 6 efecte dinamice plasată la fundul mouse-ului și un logo intern a cărui culoare reprezintă treapta DPI la care se află mouse-ul în momentul acela (acesta are 2 efecte, static și pulsație).

Cei de la Aqirys folosesc un PCB high-end rezistent la stropi de apă iar senzorul este PixArt PAW-3370.

Un senzor performant cu doar 0.5% error rate folosit în mouși wireless datorită modului low-power în care poate funcționa. Are o rezoluție de 19K DPI, 400 IPS viteză de urmarire si acceleratie de 50g.

O încărcare completă durează max 1.5 ore iar autonomia maximă este de 44 ore.

Alpha este bazat pe switch-uri Kailh GM 8.0 garantate la 80 de milioane de apăsări.

Soft-ul pentru Aqirys T.G.A. are o interfață ușor de folosit cu opțiuni ce ne permit personalizarea și buna funcționare a mouse-ului.

Avem 4 ferestre diferite cu opțiuni pentru configurarea tuturor butoanelor mousului, pentru editarea valorilor DPI, polling rate, LOD dar și alte setări. Avem și pagină dedicată pentru macro-uri și setări individuale pentru iluminarea celor două zone.

Alături de tastatura Mira și de acest mouse am decis să folosesc un mousepad textil cu suprafața din microfibră cu dimensiuni generoase  900 x 400 x 3 mm .

Pentru o stabilitate bună acest mouse pad are baza cauciucată.

Mouse pad-ul este rezistent la contactul cu apă sau cu alte lichide.

Marginile sale sunt cusute.

Specificații Alpha :

Denumire:Mouse Gaming AQIRYS T.G.A. Alpha
Cod producator:AQRYS_TGAALPHA
Garantie comerciala:24 luni
Garantie de conformitate:24 luni
General
Tip mouseWired/Wireless
InterfataUSB
TehnologieOptic
Rezolutie maxima19000 dpi
Numar butoane6
CuloareAlb
IluminareDa
Culoare LEDRGB
Greutate65 g
Lungime cablu1.8 m

Link : Link

Preț estimativ : Preț

Specificații Aqirys Singularity Extralarge :

Dimensiuni
Lungime900 mm
Latime400 mm
Grosime3 mm
General
CuloareNegru
MaterialTextil cu baza cauciucata

Link oficial : Link

Preț estimativ : Preț

Aqirys Software TAG Alpha :

Aqyris TAG Alpha + Aqirys Singularity Extralarge :

 

Sistem de test :

Procesor – AMD Ryzen 7 5700G


Placa de baza – Aorus B550 Elite V2

Memorie : 2 * Crucial Ballistix 16GB DDR4-3200 Desktop Gaming Memory

Sursa –  Seasonic SGX 650W

SSD- Samsung 970 Evo Plus 250 GBSabrent Rocket Plus 2TB

CPU Cooler – Be Quiet! Pure Loop 280mm

Placa video – Gigabyte Eagle RTX3090

Placa audio – Creative Sound Blaster Z SE

Carcasa – Lian Li 011 Dynamic Mini + 7 * be quiet! Silent Wings 3 120mm Fan Hub Thermaltake Commander FX 10
TIM –  NT-H2

Metodologie :

Fiind produs de gaming nu-mi rămâne decât să mă apuc să mă joc timp 24 de ore diverse jocuri.

După 24 de ore de gaming o să-mi exprim părerea mea legată despre acest produs.

Într-o lume a gaming-ului gusturile cât și produsele destinate gaming-ului sunt extrem de diversificate.

Concluzie :

Alpha este un mouse care are o mulțime de posibilități de customizare și care are un senzor rapid și performant.

Acest produs cu siguranță poate să fie un partener pe termen lung pentru fiecare dintre noi.

Recomand tuturor acest produs tuturor celor care caută un produs performant, de calitate și care poate să fie personalizat după bunul plac ( cabluri, gripuri, distanțiere, fețe de schimb și picioruse de schimb).

Din partea redacției CrazyPC acest produs primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.