Review Adata Legend 970 1 TB

Iată că a sosit și vremea să avem pe masa noastră de teste primul SSD PCI 5.

LEGEND 970 adoptă interfața de transmisie PCIe Gen5 x4 de ultimă generație și respectă standardul NVMe 2.0 pentru a oferi capacități uimitoare de citire și scriere. LEGEND 970 suportă, de asemenea, cele mai recente platforme Intel și AMD.

Finalizați fiecare sarcină în câteva momente. LEGEND 970 are o viteză de citire/scriere secvențială de 10.000/10.000 MB pe secundă, dublu față de SSD-urile PCIe Gen4 și de 6 ori mai rapid decât SSD-urile Gen3, și este complet compatibil cu platformele PCIe 4.0 și 3.0.

Când este necesară o eficiență ridicată, lăsați-o pe seama profesioniștilor! LEGEND 970 adoptă aripioare din aluminiu extrudat în două straturi¹ pentru a crea o conductă de aer densă pentru a devia aerul cald și rece. Atunci când căldura este condusă în sus, un microventilator încorporat este utilizat pentru a elimina energia termică. Acest design unic de “disipare activă a căldurii” oferă temperaturi semnificativ mai scăzute decât un radiator fără ventilator cu 10%.

Aripioarele din aliaj de aluminiu ale modelului LEGEND 970 sunt tratate cu cristalizare de suprafață, care utilizează proprietățile sale fizice pentru a crește suprafața totală de contact cu aerul și pentru a maximiza eficiența sistemului de răcire cu aer.

Transmisia PCIe 5.0 de mare viteză necesită o disipare puternică a căldurii. În cazul în care căldura nu este disipată rapid, viteza de citire/scriere a datelor va fi afectată negativ, iar unitatea însăși ar putea să se prăbușească. Mecanismul activ de disipare a căldurii al modelului LEGEND 970 rezistă la testele de temperatură ridicată și poate menține performanțe stabile chiar și în timpul unor perioade lungi de funcționare la viteze mari.

Cum funcționează răcirea activă? Răcirea activă funcționează prin utilizarea unei plăcuțe de disipare a căldurii strâns lipite și a unui disipator de căldură metalic pentru a transfera căldura de pe SSD. Aripioarele din aluminiu cu două straturi ajută la facilitarea procesului de transfer de căldură. În plus, un ventilator încorporat aspiră aerul rece din deschiderile de pe plăcuța de identificare și îl direcționează spre aripioarele din aluminiu. Aerul cald și cel rece se întâlnesc, iar rotația ventilatorului expulzează rapid căldura de pe ambele părți ale aripioarelor din aluminiu. Acest design asigură o disipare superioară a căldurii în comparație cu radiatoarele fără ventilator.

Selecția strictă a memoriei flash 3D cu 232 de straturi conferă modelului LEGEND 970 o capacitate de până la 2000GB și utilizează o varietate de tehnologii de protecție și corecție a datelor pentru a crește numărul total de octeți scriși (TBW) și durabilitatea pentru a satisface diverse cerințe de încărcare ridicată.

LEGEND 970 valorifică avantajele unui algoritm de cache SLC și ale unui buffer de cache DRAM, oferind în același timp IOPS de citire/scriere aleatorie 4K de până la 1.400K/1.400K, îmbunătățind și mai mult eficiența procesării multi-file. LEGEND 970 adoptă, de asemenea, un mecanism de corecție a erorilor LDPC (Low Density Parity Check Code) și o tehnologie de criptare de nivel înalt AES pe 256 de biți pentru a asigura acuratețea transmisiei de date și securitatea fișierelor.

SSD Toolbox se asigură că utilizatorii utilizează cea mai recentă versiune de firmware pentru cea mai bună performanță și utilizează tehnologia S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) pentru a înțelege starea de sănătate și durata de viață rămasă a SSD-urilor, precum și temperatura de funcționare curentă și capacitatea de stocare, astfel încât utilizatorii să poată urmări starea SSD-urilor în orice moment.

Controllerul care sta la baza acestui SSD este Phison PS5026-E26.

Acesta are dimensiunile de 80.6 x 24.2 x 17.9mm  și cântărește 57.1g

De asemenea acest SSD se laudă cu un MTBF 1,600,000 ore și un TBW de 1400 TB.

Specificații :

 • General
  • Form factorM.2
  • Capacitate1 TB
  • Viteza scriere8500 MB/s
  • Viteza citire9500 MB/s
 • Caracteristici
  • SerieLegend 970
  • ControllerPhison
  • InterfataPCIe
  • Suport NVMeDa
  • MTBF1.600.000 ore
  • Temperatura operare0 – 70 grade C
 • Altele
  • Dimensiuni80.6×24.2×17.9 mm

Link oficial : Link

Preț estimativ : Preț

Adata Legend 970 1 TB :

Rezultate :

Concluzie :

Legend 970 1Tb este cel mai rapid SSD pe care l-am testat.

Cu o răcire și performanțe de top acest SSD se adresează celora care doresc performanțe extreme .

Momentan SSD-urile PCI5 sunt la început de drum și sperăm să testăm cât mai multe SSD-uri de acest fel.

Din partea redacției acest produs primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.