Radiatorul masiv din aliaj de aluminiu disipa caldura in mod dramatic. Din moment ce acesta acopera tranzistorii si zonele chipset-ului oferind protectie impotriva supraincalzirii, componentele precum tranzistorii si chipset-ul pot functiona la temperaturi mai reduse iar sistemul va fi mai stabil si fiabil.

 

 

 

 

 

Combo Caps (Condensatori nichicon 12 K din platina)

Combinând condensatori 820uF + 100uF Nichion 12K din polimer, se obţine o putere mai eficientă pe CPU Vcore.

Alimentare premium 60A

In comparatie cu bobinele traditionale, noile bobine premium de noua generatie de la ASRock, ofera o saturatie de curent de 3 ori mai buna, ce asigura placii de baza un voltaj Vcore imbunatatit.

Create special pentru alimentarea eficienta a memoriilor, noile choke-uri prezinta un design magnetizat si termo rezistent, oferind o alimentare stabile placii de baza.

Dual-Stack MOSFET for CPU Power

Dual-Stack MOSFET (DSM) este inca o tehnologie inovatoare de la ASRock. Suprafata de siliciu este extinsa prin integrarea a doua capsule intr-un singur MOSFET. Cu cat este mai mare suprafata, cu atat mai mica este rezistenta Rds (on). In comparatie cu tranzsitorii traditionali MOSFET, un DSM cu suprafata mai extinsa ofera rezistenta redusa Rds(on) 1.2 mΩ, asadar sursa de alimentare poate oferi un voltaj mai constant si eficient.

Condensatori din platina Nichicon 12K

Condensatori din platina 12K cu o durata de viata de peste 12,000 ore. In comparatie cu alte placi de baza high-end cu cel mult 10,000 ore de functionare, ASRock au implementat condensatori Nichicon 12K ce ofera o durata de viata cu 20% mai lunga si ofera mai multa stabilitate si fiabilitate.
* Testata in conditii standard de 105 grade Celsius temperature ambientala.

I/O Armor

Protejează parţile esenţiale aflate în apropierea intrarilor/ieşirilor din spate împotriva electricităţii statice.

PCB negru mat

O noua combinaţie de culoare pe negru mat şi culoarea cuprului.

PCB negru mat
Old PCB
PCB de inalta densitate

Nu ai inteles poate niciodata de ce un calculator se teme de apa, H2O, umiditate sau cum altfel vrei sa ii spunem. Si chiar daca poate nu vezi clar apa, de fapt in aer poate exista destula umezeala in exces care iti omoara placa de baza incet si in liniste. Nu, placa ta de baza nu se va topi in contactul cu apa, precum o vrajitoare blestemata, dar va muri de scurt-circuit. Din fericire, ASRock a dezvoltat un design al PCB-ului denumit High Density Glass Fabric ce acopera spatiile PCB si protejeaza placa de baza impotriva scurtcircuitelor cauzate de umiditate.

High Density Glass Fabric PCB
Traditonal Glass Fabric PCB
USB 3.1 10 Gb/s Type-A + C
USB Type-C integrat pe placă
Un conector USB 3.1 Type-C ce oferă rate de transfer de până la 5Gbps.
Transformă conector-ul SATA Express într-o pereche de porturi USB 3.1 Type-C şi Type-A.
USB 3.1 dublează rata de transfer a datelor
USB 3.1 Type-C dublează viteza de încărcare!
Design pe 12 faze de putere
Stabilitate îmbunătăţită a sistemului, pentru procesarea sarcinilor de calcul dificile.
4 slot-uri PCIe 3.0 x16
Complet compatibil cu plăcile grafice standard, Nvidia Quadro şi AMD FirePro.
Purity Sound™ 3
Placă de sunet Realtek ALC1150 cu 7.1 CH HD, Pure Power-In şi alte tehnologii pentru a oferii un sunet excepţional.
– Suportă Purity Sound™ 3
– Suportă Purity Sound™ 3
– SNR DAC 115dB cu amplificator diferenţial
– Amplificator pentru căşti TI NE5532 (Suportă căşti de până la 600 Ohm)
– Pure Power-In
– Tehnologie Direct Drive
– protecţie pentru PCB
Triplu Ultra M.2 32 Gb/s (PCIe Gen3 x4 & SATA3)
Interfaţa PCIe Gen3 x4 Ultra M.2 împinge viteza de transfer până la 32Gb/s. În plus, suportă module SATA3 6Gb/s şi este compatibil cu kit-ul ASRock U.2, permiţând instalarea SSD-urilor U.2 PCIe Gen3 x4.
A M.2 to U.2 adapter
Uncompromised Performance
Z170 motherboard paired with triple Intel® 750 PCIe SSDs built into RAID 0.
Motor Hyper BCLK
Un generator aditional pentru clock-ul procesorului, ce oferă o gamă extinsă de frecvenţe şi forme de undă mai precise.
UEFI Mod EZ
Modul EZ este unul ce conţine informaţii multiple despre starea curentă a sistemului. Poţi verifica o mare parte din informaţiile esenţiale, precum viteza CPU-ului, frecvenţa modulelor DRAM, informaţii despre porturile SATA, viteza ventilatorului, etc.
Dual Intel® LAN
Utilizatorii pot conecta doua cabluri LAN la panoul de iesiri al placii de baza. Dual LAN cu functia Teaming activata pe aceasta placa de baza permite celor doua. conexiuni sa actioneze ca o singura conexiune dar cu latime de banda dubla, transmisia de date fiind mult mai eficienta.
Suportă DDR4 3866+ (OC)
Suportă cele mai noi modulele de memorie DDR4, oferind performanţe extreme!
Digi Power
Spre deosebire de placile de baza ce utilizeaza energie analog, aceasta placa de baza utilizeaza un design digital de noua generatie PWM (Pulse-Widt Modulation), ce ofera o alimentare mai eficienta si constanta catre procesor, asadar stabilitatea si durata de viata a placii de baza sunt imbunatatite.
Half-size Mini PCIe
O interfață ce poate fi folosit pentru conectarea carduri WiFi.
Slot-uri PCIe flexibile
Un nou tip de slot PCIe Gen3 x1 ce permite utilizatorului să instaleze card-uri add-on de diferite dimensiuni.
* Lățime de bandă a dispozitivelor va fi limitată la PCIe Gen3 x1.
Old

Win 7 USB Patcher
Due to chipset limitation, when you want to install Windows® 7 on this MB, you may need to use “Win 7 USB Patcher” to create a new ISO file, or check this page for more details on how to install Windows® 7 OS.
A-Tuning
A-Tuning este suita de software multifunctinala a lui ASRock cu o noua interfata, noi caracteristici si utilitati imbunatatite!
Full Spike Protection
Anumite componente digitale incorporate in placa de baza sunt vunerabile la supratensiuni, existand riscul ca fluctuatia sa afecteze sistemul. ASRock Full Spike Protection include tehnologii variate pentru a preveni defectarea componentelor placii de baza cauzate de aceste fluctuatii.
ASRock Cloud
ASRock Cloud* technology makes your mobile devices connect to your PC seamlessly and supports multi devices for accessing File Explorer cloud service simultaneously!
*For more information please check:http://www.asrock.com/feature/cloud/index.html

USB Key

Intr-o lume in care timpul inseamna bani, de ce sa pierzi vremea introducand in fiecare zi datele pe logarea in Windows? De ce ar trebui sa memoram acele parole lungi? Nimeni nu are timp pentru asa ceva! Conecteaza USB Key si lasa computer-ul sa se conecteze in Windows® in mod automat!

Restart to UEFI

Fast Boot este atat de rapid incat este imposibil pentru utilizatori sa acceseze tutilitatea UEFI setup in timpul POST. Asadar, tehnologia ASRock Restart to UEFI permite utilizatorilor sa acceseze utilitatea UEFI in mod automat la urmatoarea pornire a PC-ului. Este conceputa pentru utilizatorii ce trebuie sa acceseze in mod constant interfata UEFI

ASRock OMG (Online Management Guard)

Limitati si controlati timpul petrecut de copii pe internet. Tehnologia ASRock OMG (Online Management Guard) va permite sa stabiliti internet la liber sau sa restrictionati accesul la internet la intervale de timp prestabilite. Administratorii sunt capabili sa programeze inceputul si sfarsitul orelor de acces la internet pentru utilizatori.

Service tehnic UEFI

Contactati seriviciul suport ASRock Tech Service prin trimiterea unei cereri suport din utilitatea setup UEFI in cazul in care aveti probleme cu computer-ul personal. Utilizatorii pot alege categoria problemei cu care se confrunta, pot descrie problema in detaliu si apoi pot atasa o imagine pentru echipa de suport tehnic.

Easy Driver Installer

Pentru utilizatorii ce nu dispun de o unitate optica pentru instalarea driverelor de pe CD-ul suport, Easy Driver Installer este o unealta din interfata UEFI ce instaleaza driver-ul LAN in sistem prin intermediul unui dispozitiv de stocare USB, dupa care descarca si instaleaza celelalte drivere necesare in mod automat de pe internet. CD-ul sau unitatea optica nu sunt necesare!

XFast RAM va crea un disc virtual din memoria sistemului pentru a spori performantele. In Photoshop, poate procesa chiar si de 5 ori mai rapid.
Atunci cand Internet Explorer incarca foarte incet pentru niciun motiv aparte, de obicei se datoreaza managementului ineficient. ASRock dezvolta management foarte eficient in industria placilor de baza. XFast LAN este o unealta convenabila ce controleaza aplicatiile de pe internet efficient si cu usurinta. Pentru crearea unui mediu pentru internet perfect tot ce aveti nevoie este un administrator inteligent. ASRock XFast LAN va permite sa va bucurati de mai multa viteza, multitasking mai lejer, experienta multimedia imbunatatita si mult mai mult-toate acestea fara a va ingreuna sarcina.
Acest produs ofera suport HDMI™ (Interfata multimedia de inalta definitie), o interfata standard ce poate transfera date video necomprimate si audio canal multiplu printr-un singur cablu. Atat semnalele de date audio cat si video transferate prin intermediul interfetei HDMI™ sunt digitale fara ca acestea sa fie convertite in semnale anaog, asadar poate oferi o claritate audio si video remarcabila.
Te-ai saturat sa asculti material audio ce iti fac capul sa explodeze? Experimenteaza un sunet surround direct din computer-ul personal. DTS Connect este denumirea unui sistem 2 in 1, ce include DTS Interactive si DTS NeoL PC; este utilizat numai in platforma PC, pentru trecerea de la audio PC in format DTS.

 

 

 

 

Preț estimativ : http://www.price.ro/preturi_asrock_z170_extreme7+_1256972.htm

Link oficial produs : http://www.asrock.com/mb/intel/Z170%20Extreme7%2B/

 

 

Placa de bază + bundle :

 


CUTIE_FATA CUTIE_SPATE

BUNDLE

BUNDLE1

PLACA_FATA PLACA_SPATE

BACKPANEL DUAL_BIOS POWER&RESET SATA SATA2 VRM

 

 

 

Sistemul de test :

Procesor – Intel I7 6700K
Placă de bază – Asrock Extreme7+
Memorii – Clevv CRAS 3000MHz CL16 2*4GB DDR4
Placă video – ASUS GTX 980TI STRIX
SSD – OCZ Vector 180 240GB 128GB
Sursa – Corsair AX760
Cpu Cooler – Thermalright True Spirit 140 BW Rev. A (BW)
Benchtable – Cooler Master Lab
TIM – Noctua NT-H1

La o plimbare prin bios :

 

 

150910152755 150910152810 150910152815 150910152821 150910152825 150910152831 150910152845 150910152858

 

 

Metodologie :

Am decis ca procesorul să ruleze testele la frecvența de 4500 MHz.

Memoria a rulat la frecvența de 3000 MHz, cu setul de latente 16-18-18-36.

Sistemul de operare folosit este Microsoft Windows 7 Ultimate x64 bit edition, care beneficiează de toate update-urile la zi.
Mai jos putem observa suita de benchmark-uri folosită pentru testele noastre:

       • Aida 64
       • AogenMark
       • Cinebench
       • Pifast
       • SuperPi
       • Wprime
       • Intel XTU
       • SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY
       • SISOFT SANDRA PROCESSOR ARITHMETIC
       • SISOFT SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY
       • SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-MEDIA
       • 3D MARK VANTAGE
       • 3D MARK 2011
       • 3D MARK

 

 

REZULTATE 2D:

 

AIDA64 AOGEN CINEBENCH PIFAST SISOFT CRYPTOGRAPHY SISOFT PROCESSOR ARITHMETIC SISOFT PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY SISOFT PROCESSOR MULTI-MEDIA SPI32M WPRIME XTU

 

 

 

 

 

 

REZULTATE 3D:

 

 

3D2011P 3D2011X 3DMARK FIRESTRIKE EXTREME 3DMARK FIRESTRIKE VANTAGE P

 

 

 

Concluzie: 

Asrock Extreme 7+ este o placă cu dotări interesante,  care ne ofera performanta echilibrata si stabilitate.

Singurul lucru pe care poti sa-l reprosezi este raportul dintre pret/performanta.

Pretul de achizitie fiind din punctul meu de vedere prea ridicat.

 

 

Master_Silver_2

Leave a Reply

Your email address will not be published.