Adio XtremPC, dar raman cu ITfiles.ro?

In urma cu vreo 7 ani, principalii redactori ai ProSport (in frunte cu Ovidiu Ioanitoaia si Catalin Tolontan) plecau la Gazeta Sporturilor, si numai intr-un an reuseau sa rastoarne ierarhia cotidianelor sportive romanesti; remarcabil a fost modul in care au facut-o, pentru ca in momentul despartirii ProSport avea un tiraj de 70000 exemplare vandute zilnic, fata de numai 18000 pentru Gazeta.

Mi-am dat seama atunci ca pentru o publicatie de calitate sunt mult mai importanti oamenii decat brandul. Aceeasi concluzie o pot trage si in zilele noastre, cand intr-un alt context (apropo… stiti ca e criza? Dar nu-i bai, o sa treaca repede, ca doar asa spun guvernantii), o publicatie importanta IT pare a-si schimba atat mediul de comunicare preponderent, cat si echipa redactionala.

Mai precis, mai intai am aflat ca XtremPC va sucomba pe termen scurt, si ca e posibila o revigorare in luna septembrie a revistei print (cu o eventuala reconsiderare a continutului si a publicului tinta), dar si cu o echipa redactionala putin (mai mult) schimbata. Bun bun… asta am inteles… dar ce vor face acei oamenii pe care ma obisnuisem sa-i citesc luna de luna? Varianta pesimista pentru mine era ca ei sa isi schimbe domeniul de activitate, mai ales ca nu-i mai gaseam semnand niciun articol nici macar pe varianta online a revistei XtremPC.

Din fericire, pentru posturile de capsunari existand o concurenta acerba, cinci (fosti) redactori importanti ai XtremPC s-au hotarat sa lanseze un nou site denumit ITfiles.ro, aflat momentan intr-un stadiu (post-)beta, dar avand deja publicate cateva articole interesante. Cred ca si pentru cititorii nostrii asta e o veste foarte buna, online-ul romanesc urmand astfel a se imbogati cu scrieri de calitate.

Haideti asadar sa le uram succes, si sa speram ca vor deveni cea mai citita publicatie IT de pe plaiurile online mioritice… dupa crazypc.ro, normal. 🙂

8 thoughts on “Adio XtremPC, dar raman cu ITfiles.ro?

 1. Redactorii de la XtremPC sunt ei buni dar nu e suficient ca sa sustina un site de calitate. Au nevoie sa fie urmatii de cititorii care stiu sa aprecieze munca ce sta in spatele unui review bine facut.

 2. Gollum, stai pe aproape, in curand o sa-ti placa si altele, nu numai expresii trendy. 😀

  Dap, mare adevar graiesti. Nu cred ca s-a facut vreodata vreun studiu privind profilul ,,consumatorului IT internaut” vorbitor al dulcelui grai, si nici nu cred ca o sa se faca prea curand, deci lucrurile raman incetosate; doar audientele (unde e cazul / publice) ne vor lamuri partial.

 3. Am colectionat si detin inca in colectie tot ceea ce a fost Xtrempc de la primul numar si pana la ultimul+fiecare cd/dvd.
  Revista a fost excelenta la timpul ei,chiar si website-ul xtrempc si chiar si forumul xtrempc…e laudabila initiativa voastra insa totusi brandul xtrempc ramane brand…de exemplu daca ati fi putut pastra forumul online si usor usor sa fi migrat catre sistemul asta de tip blog ar fi fost o chestie faina,e bine si asa insa platforma wordpress…nush ce sa zic…fudzilla pare a fi la fel acelasi sistem de blog…in fine,sper sa reusiti sa mentineti informarea IT (hard soft gaming etc etc) a romanilor in ceea ce priveste noutatile macar la acelasi standard ca si ex xtrempc…daca nu chiar mai bine.

 4. E bine ca in comentariul precedent nu am dat termene… in curand ramane din nou cuvantul de baza. 😀

  Cat despre forum… este la locul lui si va ramane mereu acolo; nu exista nicio intentie sa dispara, ba din contra. 😉

 5. Ovidiu, dacă ni s-ar fi dat de ales probabil că am fi continuat să scriem sub brand-ul XPC; din păcate, acest lucru nu a reprezentat o opţiune. În ceea ce priveşte forumul XPC, Cristi are dreptate, el încă există dar a fost migrat pe un alt domeniu şi nu mai are nicio legătură cu redactorii sau cu ce a fost XPC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.