Review Acer Predator Helios Neo 16

După ce am testat modelul Triton al celor de la Acer iată că urmează să testăm încă un laptop de top destinat gamerilor pretențioși.

Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71 ne impresionează de la primul contact cu un design futurist și cu un aspect impunător … parcă este un gladiator renumit.

Ecranul este de 16 inch cu un panou IPS cu o rată de refresh de 165 Hz. Timpul de răspuns oferit de către producător este de 3 ms. Acesta suportă o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli și are compatibilitate cu G-Sync.

Procesorul care stă la baza modelului testat astăzi este un I7 13700HX cu 24 de fire de execuție.

Partea de stocare este asigurată de 2 SSD-uri Micron_3400_MTFDKBA1T0TFH în RAID.

Un RTX 4060 cu 8 GB GDDR6 fabricați de către Samsung a fost ales pentru partea video.

32 GB DDR5 configurați în dual channel tactați la 4800 MHz de la Micron asigură partea de memorie ram.

Tastatura laptopului se întinde pe aproape toată lățimea dispozitivului și astfel este una full, cu NumPad. Aceasta are 4 zone iluminate RGB . Customizarea iluminării se face via software-ului Acer Predator Sense.

Touchpad-ul are o suprafață mare și suportă diverse gesturi multi-touch.

La partea de conectică pot să laud pe Acer ca au ales să poziționeze porturile de alimentare și cele cu ieșire video pe latura din spate. Tot în zona spatelui avem portul de încărcare, HDMI și pe cele două USB-C 3.2 Gen2, cu suport Thunderbolt 4, DisplayPort.

Pe partea stângă a laptop-ului avem un port USB 3.2 Gen1, portul LAN RJ45, slotul pentru carduri microSD și jack-ul audio combo iar în partea dreaptă avem două porturi USB-A 3.2 Gen2.

Conectivitatea wireless este asigurată de o placă de rețea Killer AX1650i Wi-Fi 6e + BT 5.1 iar cea cu fir de un Killer E2600.

Avem și o cameră web HD cu 2 microfoane, aceasta este încorporată în marginea superioară a ramei ecranului.

Laptopul are dimensiunile 360.1 x 279.9 x 26.55 și o greutate de 2,6 kg .

Bateria este una de 90 Wh ce oferă aproximativ două ore de autonomie în gaming și până la 4 ore pentru activități de birou. Cu încărcătorul din pachet de 330W bateria se încarcă de la 0 la 100% în aproximativ o oră.

Acer Predator Sense :

Acer Helios :

Rezultate 2D :

Rezultate 3D :

Rezultate stocare :

Concluzie :

Rezultatele obținute fac din acest produs o surpriză extrem de plăcută, fiind un laptop foarte echilibrat, ce vine și la un preț corect.

Design-ul este unul unic și futurist lucru care m-a atras imediat după ce l-am desfăcut.

Acest laptop face față cu brio oricărei aplicații.

Poate să fie folosit cu succes de gameri , de către creatorii de conținut, programatori cât și de cei care folosesc aplicații office.

Pe toată durata testelor acest laptop s-a comportat impecabil.

Din partea redacției acest produs primește următorul premiu :

Leave a Reply

Your email address will not be published.