Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/crazypc/public_html/frontpage/wp-content/themes/covernews-pro/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

„Chameleon” – interfață concept pentru Android

Am văzut de-a lungul timpului multe concepte legate de interfața pe care Android ar trebui s-o adopte, majoritatea preocupate de punerea în practică a posibilităților de multitasking prin afișarea mai multor ferestre. Teknision, firma care a creat UI-ul pentru PlayBook, are o altă idee pe care o propune: „Chameleon”, după cum a fost numită interfața, se bazează pe utilizarea gesturilor pentru navigare și a unor widget-uri ceva mai avansate, care să-i ofere utilizatorului mai multe funcții.

Numele a fost ales după natura flexibilă a software-ului care folosind recunoașterea facială, se poate adapta în funcție de utilizator, cum se întâmplă și pe PC-uri. Mai mult decât atât, pentru că tabletele sunt dotate și cu sisteme de localizare GPS, Chameleon s-ar adapta și în funcție de locul unde se află utilizatorul: la muncă homescreen-ul ar fi populat cu widget-urile aplicațiilor productive, iar acasă accentul ar fi pus pe divertisment.

O interfață inovativă cu siguranță, însă mă întreb dacă nu e prea complicată pentru un utilizator de rând. Uitându-mă la succesul de care se bucură iOS presupun că simplitatea câștigă această luptă, dvs. ce credeți?

Leave a Reply

Your email address will not be published.