0
Posted 14.01.2013 by Vlad in Recenzii
 
 

Review VERBATIM STORE’N’GO 500GB


Cu siguranță ați auzit de la cei de la Verbatim. Cei de la Verbatim nu s-au oprit doar să vă ofere stickuri usb sau cd-uri și dvd-uri și au venit în acest secol în care totul tinde să fie cât mai mic și mai rapid cu un hdd extern slim de 500 gb care promite multe.
Store’N’Go Ultra Slim reprezintă una dintre cele mai subțiri hardiskuri externe la ora actuală cu o grosime de 10,5mm.

Folosind un hard disk intern de numai 7mm înălţime, unitatea Verbatim Ultra Slim dispune de o capacitate de 500GB şi este echipată cu un port USB 3.0 pentru transfer de date de până la 10 ori mai rapid faţă de USB 2.0
Unităţile FAT-32 sunt compatibile atât PC cât şi Mac. HDD-urile sunt vândute cu software-ul Nero BackItUp Essentials preinstalat, oferind utilizatorilor backup complet de sistem şi funcţii de restaurare, capacitate de programare automata pentru backup în funcţie de dată/timp şi o funcţie criptată backup cu parolă.
Software-ul de economisire a energiei Green Button reduce consumul de energie şi extinde durata de viaţă a unităţii prin plasarea automată a acesteia în starea sleep oricând doreşte utilizatorul. Exista 3 opţiuni „Sleep Settings”: modul suspend poate fi setat să acţioneze după 10 minute de utilizare sau la intervale de 10 până la 120 minute. Unitatea mai poate fi suspendată imediat prin dublu click pe icon-ul Green Button de pe desktop. În mod alternative, hard disk-ul poate fi setat pe opţiunea „Never suspend the disk”.
Unitatea Store ‘n’ Go Ultra Slim este ideală pentru înregistrarea programelor, direct de la TV, prin intermediul cablului USB, acţionând practic ca un video recorder.

 

INTERFATA SOFTWARE1 INTERFATA SUPORT MENIU MAC MANUALSINTERFATA MANUALSINTERFATA SOFTWAREMENIU MAC SOFTWARE MENIU MAC MENIU PC MANUALS MENIU PC SOFTWARE MENIU PC MENIU START MAC MENIU

 

Specificații :

Alimentarea: Unitate alimentată prin cablul USB 3,0
Interfaţa: Port USB 3.0/2.0/USB 1.1
Dimensiuni: 80,5mm x 116mm x 10,5mm (L x l x Î)
Greutatea: 127 grame
Viteza de transfer de date: până la 4800 Mb/s (viteza magistralei USB)
Viteza de rotaţie: 5400 rpm
Memoria cache: 8 MB sau mai mare
Conţinutul pachetului:
Unitate de hard disk portabilă Store ‘n’ Go Ultra Slim USB 3.0
Cablu USB 3,0
Ghid introductiv în 28 de limbi
Ghid de utilizare (inclus pe unitatea de hard disk)
Programul Nero BackItUp Essentials (inclus pe unitatea de hard disk)
Programul Green Button pentru economisirea energiei (inclus pe unitatea de hard disk)
Manual de utilizare pentru software-ul Green Button (inclus pe unitatea de hard disk)

Link oficial 

HDD + accesorii :

Pachetul este format din :
– HDD Extern
– Cablu USB 3.0
– Manual de instrucțiuni

 

AMBALAJAMBALAJ SPATEBUNDLE BUNDLE 2
Sistem de test :

Procesor : AMD FX 8320 
Placa de baza : Asus Crosshair V Formula-Z 
Memorii : G.Skill TridentX 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-19200 CL9 1.65V 2400MHz 
Sursa : Sirtec DP-1000-BR 
Placa video : Asus GTX 650Ti 1GB Top 
HDD : Seagate Barracuda SATA III 500GB
Benchtable : Cooler Master Lab 
TIM : Prolimatech PK3 

Metodologie :

Pentru a vedea de ce este în stare acest HDD Extern am folosit următoarea suită de teste : AIDA 64 DISK BENCHMARK READ TEST, ANVIL STORAGE, HDD TUNE DISK BENCHMARK, HDD TUNE EXTRA TESTS, HDD TACH QUICK, HDD TACH LONG, ATTO și Crystal Diskmark.
Având în vedere că placa de bază beneficiază de USB 3.0 BOOST am decis să repet suita de teste și cu această funcție activată.
Sistemul de operare folosit este Windows 8 Enterprise X64 cu update la zi.

Rezultate :

 


Fără USB 3.0 Boost

ASUS TURBO BOOST OFFț

 

 

AIDA64 DISK BENCHMARK READ TEST SUITE ANVIL STORAGE ATTO CRYSTAL DISKMARK HDD TACH LONG HDD TACH QUICK HDD TUNE BENCHMARK HDD TUNE EXTRA TESTS

 

Cu USB 3.0 Boost :

ASUS TURBO BOOST ON

 

AIDA64 DISK BENCHMARK READ TEST SUITE ANVIL ATTO CRYSTAL DISK MARK HD TACH LONG HD TACH QUICK HD TUNE BENCHMARK HD TUNE EXTRA TEST

 


Concluzii :

 

Având în vedere faptul că încă nu am primit un preț oficial pentru acest model nu pot decât să-mi formez o părere strict legată de performanța sa sau de construcția și temperaturile de lucru.
Pe toată perioada testelor acest hard disk mi-a lasat o impresie bună fiind o soluție compactă, care se încălzește foarte puțin și nu în ultimul rând o soluție de viitor fabricată cu simț de răspundere și fără rabat la calitate.
Pentru cei care caută la un hard disk extern să fie cât mai silențios si cât mai compact cu siguranță această soluție merită să fie luată în calcul.

 

Master_Gold_1


Vlad