Retractare: Nvidia GTX480 si GTX 470 – disponibile ACUM in Romania la super-preturi

Va relatam zilele trecute despre marea problema (in opinia mea) a noii generatii Fermi, si anume pretul imens anuntat pentru Romania, raportat la performanta evaluata de catre site-urile de specialitate. Asta pe langa micile problemute, precum consumul imens, racirea zgomotoasa (cand placa este solicitata) sau caldura de tip gratar electric generata inclusiv cand sunt stresate la max in Solitaire sau Minesweeper.

Ei bine… se pare ca am gresit. Azi, 1 aprilie, retractez oficial cele scrise in articolul anterior din 28 martie, chiar daca motivul care m-a determinat sa fac acest lucru a survenit pe o filiera informala.

Mai precis, fiind cvasi-entuziast, semi-informat, si dotat cu tehnologie (ma refer strict la tastatura made-in-china inzestrata cu o oarecare logoree in anumite momente), deci forumist computergames pus pe taclale, am reusit ca pe aceste cai mai neoficiale sa rezerv unui prieten (fan Nvidia) un GTX470.

Linkul a fost dat, ramane ca si voi sa profitati daca doriti si daca (mai) puteti de aceasta oportunitate aparuta – 10 placi GTX 470 si 10 placi GTX 480 sunt in stocul unui distribuitor important de la noi, la un pret foarte apropiat de cel din SUA (cu 20% mai mare), insa extrem de bun pentru Europa.

In sfarsit fanii Nvidia se pot bucura, chiar daca numai pentru o zi (probabil se vor epuiza instant acele stocuri), si nu-mi ramane decat sa sper ca aceste preturi vor ramane neschimbate in momentul in care placile Thermi vor fi cu adevarat disponibile.

Update: Pentru cei mai slabi de inger, care mai asteapta si acum aceasta disponibilitate si aceste super-preturi, ii invit sa mai citeasca o data data la care a fost scris acest articol – 1 aprilie, si sa retina ultima fraza. Nici astazi, 13 aprilie, acestea nu sunt disponibile nici in SUA, nici in alta parte, iar preturile sunt in continuare extrem de volatile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *