Realitatea virtuala

Realitatea Virtuala (VR = Virtual Reality) este un subiect care se dezbate din ce în ce mai mult în ultimi ani. Acest domeniu se dorește să fie unul dintre cei mai importanți piloni de dezvoltare pentru educație,medicină, gaming, arhitectură și pentru multe alte domenii.

La evenimentul Realitatea Virtuală am aflat cum e să fii alpinist pe Everest, cum este să fii atacat de zombie și cum poți să te bucuri de niște jocuri ce beneficiază de VR (hochei, un joc cu un robot care se transformă în diverse obiecte și un joc de aventură în care trebuie să fugi și să faci salturi spectaculoase deoarece ești urmărit de niște monștrii).La acest eveniment puteai să beneficiezi și de altfel de experiențe dar eu m-am rezumat la atât.

GeForce GTX VR

Un sistem capabil sa ruleze cursiv astfel de aplicații are nevoie de o placă grafică de un anumit nivel. Minimul ar fi NVIDIA GeForce GTX 970, care costă aproximativ 1500 lei. Evident că GTX 980 sau GTX 980 Ti vor oferi o putere mai mare, însă și prețul este pe măsură. Restul PC-ului poate cuprinde un procesor i5-4590, minim 8GB RAM, un HDD/SSD,etc

 

specs

Echipamentul Oculus Rift costă $600 iar HTC Vive va costa 900 $ . Experiența oferită de către ambele echipamente este una deosebită și merită fiecare bănuț dacă aveți posibilitatea.

Fiecare sistem are avantajele și dezavantajele sale. Eu am fost mai încantat de Oculus Rift. HTC Vive are mai multe accesorii cu care trebuie să interacționezi. Ca și experiență și “putere” htc este un sistem mai puternic .

Ambele sisteme au niște căști foarte confortabile care chiar după ceva timp petrecut cu ele nu ai dureri.

Per total VR-ul este la început dar are să ne ofere multe lucruri interesante.

Eu unul de abia aștept să văd acest sistem ajuns la maturitate în gaming și în arhitectură.

Doresc să le mulțumesc celor de la Nvidia România pentru invitația lor la o asemenea experiență și aștept cu drag alte noi evenimente de genul acesta.

VR_set-1024x781

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *