ASROCK Z87 EXTREME 6 review

Astăzi vă voi prezenta placa de bază a celor de la ASROCK. Este vorba mai exact, despre ASROCK Z87 EXTREME6.

Acest model de placă de bază este destinată gamei tocmai proaspăt lansată de procesoare pentru socket-ul 1150, adică mai precis după cum majoritatea o cunoște sub numele de Haswell.

 

 

 

 

 

 

 

Placa de bază și bundle-ul:

 

 

 

cutie_fata cutie_spateaccessoriiplaca_general

vrmdebug_usbportsunet1conecticasata

 

 

 

 

Caracteristici ASROCK Z87 EXTREME6

 

Home Cloud – Remote Desktop Oricand, Oriunde

Această placă de bază oferă pornire de la distanță cu Intel® LAN onboard, pentru conectarea cu PC-ul din orice colț al lumii. Îl veți putea porni sau opri, monitoriza sau controla de la distanță cu ajutorul unui smartphone, tablete sau computer.
Notă: Intel® Remote Wake beneficiază de suport în Win8 sau Win8 64bit OS.

Gândiți-vă că sunteți un haiduc ce dispare odată cu apusul, un proscris al societății exilat din țara natală sau pur și simplu mergeți la cumpărături la două străzi distanță. Vă lipsește computer-ul personal atât de mult și aveți nevoie de Home Cloud pentru următoarele scenarii din lumea reală:

Mail
Păstrează aproape emailul și folosește-l oricând ai nevoie.
Multimedia
Se pot reda videoclipuri, imagini și muzică.
TV
Se pot viziona programele TV favorite prin conectarea la PC.
Documente
Accesează sau trimite fișiere oriunde, de la distanță.
Monitorizează
Monitorizează animăluțele de companie sau copiii.
Purity Sound™ – Bask in the Music

Purity Sound este o combinație de soluții audio hardware, software și tehnologii ce vor satisface chiar și cei mai selectivi audiofili. Include 7.1 CH HD audio cu codec audio Realtek ALC1150, 115dB SNR DAC cu Differential Amplifier, amplificator de căști TI® 5532 Premium Headset Amplifier ce suportă căști cu până la 600 ohm, tehnologii cap less Direct Drive, strat de protecție EMI, protecție de izolare pentru PCB și suport pentru DTS Connect.

Purity Sound™ vă oferă:
♦ 115dB SNR
♦ Bass excelent
♦ Distorsiune redusă de sunet
♦ Mai multe detalii
♦ Suportă căști cu până la 600 ohm

Soluții audio tradiționale:
♦ 110dB SNR
♦ Bass mai slab
♦ mai multe distorsiuni sonore
♦ Mai puține detalii
♦ Nu suportă căști de înaltă impedanță
Această diagramă este testată sub frecvențe de 32 ohm pentru a simula căștile normale. Indică modul în care frecvențele soluțiilor audio scad în mod dramatic la frecvențe joase, în timp ce Purity Sound™ își menține răspunsul și oferă sunete joase mai bune datorită amplificatorului TI® NE5532

HDMI-In – Metoda inteligentă pentru conectarea dispozitivelor

V-ați săturat de schimbarea constantă a dispozitivelor pentru conectarea acestora la singurul monitor disponibil? De acum îinainte va trebui să conectați doar monitorul la placa de bază și să conectați dispozitivul secundar (cum ar fi consola PS3 sau Xbox) la portul HDMI-In. Cu ajutorul HDMI-In utilizatorii pot alterna între imaginea redată de ecran și imaginea redată de dispozitivul secundar fără a fi nevoie de pornirea computerului.

Capacele de aur Premium

Premium Gold Caps sunt realizați 100% în Japonia; acești condensatori solizi sunt finisați, lucioși, acoperiți cu un strat de aur premium ce reprezintă durata lungă de viață si performanțele stabile.

Digi Power

Mai precis , Mai Eficient

Prin adoptarea modulației digitale Pulse-width (PWM), placa de bază ASRock poate furniza voltaj Vcore CPU mai eficient și mai lin. În comparație cu PWM analogic, PWM digital poate optimiza soluția de transmitere putere CPI și să furnizeze un Vcore stabil pentru procesor.

12 Power Phase Design

Echipată cu un sistem de 12 faze, aceasta placă de bază este dotată cu componente robuste și oferă procesorului o livrare de energie constantă. În plus, oferă capacități neegalate de overclocking și performanțe îmbunătățite cu cele mai scăzute temperaturi pentru gamerii avansați.

Dual-Stack MOSFET (DSM)

Dual-Stack MOSFET (DSM) este un nou design inovator de tranzistori MOSFET. Suprafața matriței de silicon este mărită prin implementarea a două matrițe într-un MOSFET. Cu cât este mai mare suprafața matriței, cu atât este mai mică rezistența Rds(on). În comparație cu un MOSFET tradițional, DSM-ul poate oferi o suprafață mai mare de matriță și rezistență Rds(on) mai mică, așadar sursa de putere pentru CPU Vcore este mult mai eficientă.

Intel® Dual Gigabit LAN

Dual LAN cu funcția Teaming activată pe această placă de bază permite ca două conexiuni să acționeze sub o singură conexiune dar cu lațime de bandă dublă, transmisia de date fiind mai eficientă.

4K/2K

4K este un nou standard pentru rezoluțiile cu un display minim de 3840 x 2160 pixeli, ce cuprinde de două ori rezoluția verticală și orizontală a formatului 1080p și de patru ori mai mulți pixeli per total.

A-Tuning

A-Tuning este suită software pentru sarcini multiple cu o nouă interfață, caracteristici noi adăugate și utilități îmbunătățite, ce includ XFast RAM, OC Tweaker și multe altele.

Triple Monitor

Această placa de bază oferă suport pentru Triple-Monitor. Se pot alege până la trei interfețe de display pentru conectarea și utilizarea monitoarelor în mod simultan.

Distortion-Free Slot

Noul design al pinilor pentru sloturile de memorie arata la fel ca și versiunile anterioare, dar de fapt reduce în mod eficient distorsiunile și sporește performanțele, deoarece depune eforturi pentru perfecțiune până la cele mai mici detalii.

DTS Connect

DTS Connect este denumirea unui sistem format din două componente, ce incude DTS Interactive și DTS Neo: C; se utilizează numai pe platforme desktop, cu scopul de a converti formatul audio PC în format DTS.

Front USB 3.0 Panel

Această placă de bază include și un panou frontal USB 3.0 ce oferă nu doar conexiune pentru două porturi USB 3.0 dar care de asemenea se poate utiliza ca rack 2.5” HDD/SSD.

SB

FAN-Tastic Tuning

Configurați setări diferite de viteză ale ventilatorului pentru anumite temperaturi cu ajutorul acestui grafic. Ventilatoarele vor trece în mod automat la următorul nivel atunci când temperatura menționată este atinsă.

Easy Driver Installer

Pentru utilizatorii ce nu dispun de o unitate optică pentru instalarea driverelor de pe CD-ul suport, Easy Driver Installer este o utilitate din interfața UEFI ce instalează driver-ul LAN în sistem prin intermediul unui dispozitiv de stocare USB, după care descarcă și instalează în mod automat driverele.

USB Key

Într-o lume în care timpul înseamnă bani, de ce sa irosiți timp important în fiecare zi pentru introducerea numelui de utilizator necesar conectării la Windows? De ce trebuie trebuie sa memorăm acele parole foarte lungi? Pur și simplu conectați USB Key și lăsați computer-ul să se conecteze la Windows® în mod automat!

Service tehnic UEFI

Contactați service-ul tehnic ASRock prin trimiterea unei cerințe de suport din utilitatea setup UEFI în cazul în care există probleme cu PC-ul.

Fast Boot

Cu tehnologia exclusive Fast Boot de la ASRock, durează mai puțin de 1.5 secunde* pentru a încarca Windows® 8 din momentul pornirii. Gata cu așteptarea! Timpul rapid de pornire va schimba total experiențele și comportamentul utilizatorilor.

*Timpul de pornire poate varia în funcție de configurație.

UEFI System Browser

UEFI system browser este o unealtă utilă inclusă în UEFI grafic. Poate detecta dispozitivele și configurațiile pe care utilizatorii le folosesc în prezent pe PC-uri. Cu browser-ul UEFI, se poate examina cu ușurință configurația actuală din setup UEFI.

 

Restart to UEFI

Asrock Restart to UEFI este destinat utilizatorilor care acceseaza în mod frecvent interfața UEFI. Permite userilor să acceseze automat interfața UEFI într-un mod rapid și simplu atunci când vor reporni PC-ul.

Dezumidificatorul

Utilizatorii pot preveni daunele cauzate în urma umidității prin activarea funcției “Dehumidifier”. Prin activarea Dehumidifier Function, computerul va porni automat pentru a dezumidifica sistemul după intrarea în starea S4/S5.

ASRock OMG (Online Management Guard)

Tehnologia ASRock OMG (Online Management Guard) permite utilizatorului să stabilească internet ~stare de asediu~ sau să restricționeze accesul la internet la anumite intervale de timp. Administratorii pot programa orele de începere și încheiere pentru accesul la internet oferit utilizatorilor.

HDMI™ (Interfata multi-media de inalta definitie)

Acest produs oferă suport HDMI™ (Interfața multimedia de înaltă definiție), o interfață standard ce poate transfera date video necomprimate și audio canal multiplu printr-un singur cablu. Atât semnalele de date audio cât si video transferate prin intermediul interfeței HDMI™ sunt digitale fără ca acestea să fie convertite în semnale anaog, așadar poate oferi o claritate audio și video remarcabilă.

 

Sistemul de test :

Procesor – Intel I7 4770K
Placă de bază – ASROCK EXTREME6
Memorii – Kingston HyperX Predator 8GB DDR3 1866 MHz CL9
Placă video – ASUS GeForce® GTX 780 DirectCU II
SSD – Toshiba HG5d series 128GB
Sursa – Corsair AX860
Cpu Cooler – Thermalright Archon SB-E
Benchtable – Cooler Master Lab
TIM – Prolimatech PK3

 

 

Metodologie :

Am decis ca procesorul să ruleze testele la frecvența de 4.500 MHz. Memoria a rulat la frecvența de 2666 MHz, cu setul de latente 11-13-13-35 2T.

Sistemul de operare folosit este Microsoft Windows 7 Ultimate x64 bit edition, care beneficiează de toate update-urile la zi.
Mai jos putem observa suita de benchmark-uri folosită pentru testele noastre:

 • Aida 64
 • AogenMark
 • Cinebench
 • MaxxMem
 • Multi Core Linpack
 • Pifast
 • SuperPi
 • Wprime
 • X264 FHD
 • PCMARK 8 Creative Suite
 • X264 FHD
 • SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR ARITHMETIC
 • SISOFT SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-MEDIA
 • 3D MARK VANTAGE
 • 3D MARK
 • RESIDENT EVIL 6 BENCHMARK
 • SNIPER ELITE V2
 • FINAL FANTASY XIV BENCHMARK
 • METRO LAST LIGHT

 

REZULTATE  2D :

 

AIDA64 AOGEN CINEBENCH MAXXMEM MULTICORE PI PCMARK 8 PIFAST SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY SISOFT SANDRA PROCESSOR ARITHMETIC SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-MEDIA SPI32 WPRIME X264

 

REZULTATE  3D :

 

3D 2011 3D MARK 3D VANTAGE FINAL FANTASY XIV METRO LAST LIGHT RESIDENT EVIL 6 SNIPER ELITE V2

 

 

 

Concluzie:

 

Extreme6, este o placă de bază dotată cu multe feature-uri, un layout îngrijit bine pus la punct. Ținând cont de aceste lucruri Asrock Extreme6, se  încadreaza perfect în segmentul de best buy.

 

 

Master_Silver_2

Leave a Reply

Your email address will not be published.