ASROCK Z87 EXTREME4 review

Astăzi vă voi prezenta o placă nouă a celor de la ASROCK. Este vorba mai exact, despre ASROCK Z87 EXTREME4.

Acest model de placă de bază este destinată gamei tocmai proaspăt lansată de procesoare pentru socket-ul 1150, adică mai precis după cum majoritatea o cunoște sub numele de Haswell. Să incepem…

 

Placa de bază și bundle-ul:

 

cutie_fatacutie_spateaccessorii placa_generalaplaca_spatesocket_radiatoareconectica       port_sataport_usbdebub_power  sunet

 

 

 

 

Caracteristici ASROCK EXTREME4:

Home Cloud – Remote Desktop Anywhere

Această placă de bază oferă pornire de la distanță cu Intel® LAN onboard, pentru conectarea cu PC-ul din orice colț al lumii. Îl veți putea porni sau opri, monitoriza sau controla de la distanță cu ajutorul unui smartphone, tablete sau computer.

Purity Sound™ – Bask in the Music

Purity Sound este o combinație de soluții audio hardware, software și tehnologii ce vor satisface chiar și cei mai selectivi audiofili. Include 7.1 CH HD audio cu codec audio Realtek ALC1150, 115dB SNR DAC cu Differential Amplifier, amplificator de caști TI® 5532 Premium Headset Amplifier ce suportă căști cu până la 600 ohm, tehnologii cap less Direct Drive, strat de protecție EMI, protecție de izolare pentru PCB și suport pentru DTS Connect.

Purity Sound™ vă oferă:
♦ 115dB SNR
♦ Bass excelent
♦ Distorsiune redusă de sunet
♦ Mai multe detalii
♦ Suportă căști cu până la 600 ohm

Soluții audio tradiționale:
♦ 110dB SNR
♦ Bass mai slab
♦ mai multe distorsiuni sonore
♦ Mai puține detalii
♦ Nu suportă căști de înaltă impedanță
Aceasta diagrama este testată sub frecvențe de 32 ohm pentru a simula căști normale. Indică modul în care frecvențele soluțiilor audio scad în mod dramatic la frecvențe joase, în timp ce Purity Sound™ își menține răspunsul și oferă sunete joase mai bune datorită amplificatorului TI® NE5532

HDMI-In – The Smart Way to Connect Your Devices

V-ați săturat de schimbarea constantă a dispozitivelor pentru conectarea acestora la singurul monitor disponibil? De acum înainte vă trebuie să conectati doar monitorul la placa de bază și să conectați dispozitivul secundar (cum ar fi consola PS3 sau Xbox) la portul HDMI-In. Cu ajutorul HDMI-In utilizatorii pot alterna între imaginea redată de ecran și imaginea redată de dispozitivul secundar fără a fi nevoie de pornirea computerului.

Capacele de aur Premium

Premium Gold Caps sunt realizati 100% în Japonia; acești condensatori solizi sunt finisați, lucioși, acoperiți cu un strat de aur premium ce reprezintă durată lungă de viață și performanțele stabile.

Digi Power

Mai precis , Mai Eficient

Prin adoptarea modulației digitale Pulse-width (PWM), placa de bază ASRock poate furniza voltaj Vcore CPU mai eficient și mai lin. În comparative cu PWM analogic, PWM digital poate optimiza soluția de transmitere putere CPI și să furnizeze un nucleu Vcore stabil pentru procesor.

12 Power Phase Design

Echipată cu un sistem de 12 faze, această placă de bază este dotată cu componente robuste și oferă procesorului o livrare de energie constantă. În plus, oferă capacități neegalate de overclocking și performanțe îmbunătățite cu cele mai scăzute temperaturi pentru gamerii avansați.

4K/2K

4K este un nou standard pentru rezoluțiile cu un display minim de 3840 x 2160 pixeli, ce cuprinde de două ori rezoluția verticală și orizontală a formatului 1080p si de patru ori mai mulți pixeli per total.

A-Turning

A-Tuning este suita software pentru sarcini multiple cu o noua interfață, caracteristici noi adăugate și utilități îmbunătățite, ce includ XFast RAM, OC Tweaker și multe altele.

Triple Monitor

Această placă de bază ofera suport pentru Triple-Monitor. Se pot alege până la trei interfețe de display pentru conectarea și utilizarea monitoarelor în mod simultan.

Distortion-Free Slot

Noul design al pinilor pentru sloturile de memorie arată la fel ca și versiunile anterioare, dar de fapt reduce în mod eficient distorsiunile și sporește performanțele, deoarece depune eforturi pentru perfecțiune până la cele mai mici detalii.

DTS Connect

DTS Connect este denumirea unui sistem format din două componente, ce include DTS Interactive și DTS Neo: C; se utilizează numai pe platforme desktop, cu scopul de a converti formatul audio PC în format DTS.

XFast 555

Tehnologia proprietară XFast 555 de la ASRock (XFast RAM, XFast LAN and XFast USB) permite utilizatorilor să experimenteze un spor de performanțe de 5 ori mai mare în ceea ce privește performanța sistemului, viteza LAN și viteza de transfer USB.

FAN-Tastic Tuning

Configurati setări diferite de viteză ale ventilatorului pentru anumite temperaturi cu ajutorul acestui grafic. Ventilatoarele vor trece în mod automat la urmatorul nivel atunci când temperatura menționată este atinsă.

Easy Driver Installer

Pentru utilizatorii ce nu dispun de o unitate optică pentru instalarea driverelor de pe CD-ul suport, Easy Driver Installer este o utilitate din interfața UEFI ce instalează driver-ul LAN în sistem prin intermediul unui dispozitiv de stocare USB, după care descarcă și instalează în mod automat driverele.

USB Key

Într-o lume în care timpul înseamnă bani, de ce să irosiți timp important în fiecare zi pentru introducerea numelui de utilizator necesar conectarii la Windows? De ce trebuie trebuie să memorăm acele parole foarte lungi? Pur și simplu conectați USB Key și lăsați computer-ul să se conecteze la Windows® în mod automat!

Service tehnic UEFI

Contactați service-ul tehnic ASRock prin trimiterea unei cerințe de suport din utilitatea setup UEFI în cazul în care există probleme cu PC-ul.

Fast Boot

Cu tehnologia exclusive Fast Boot de la ASRock, durează mai puțin de 1.5 secunde* pentru a încarca Windows® 8 din momentul pornirii. Gata cu așteptarea! Timpul rapid de pornire va schimba total experiențele și comportamentul utilizatorilor.

*Timpul de pornire poate varia în funcție de configurație.

Restart to UEFI

La un buton distanță de UEFI.

ASRock OMG (Online Management Guard)

Tehnologia ASRock OMG (Online Management Guard) permite utilizatorului să stabilească internet ~stare de asediu~ sau să restricționeze accesul la internet la anumite intervale de timp. Administratorii pot programa ore de începere și încheiere pentru accesul la internet oferit utilizatorilor.

Dezumidificatorul

Utilizatorii pot preveni daunele cauzate în urma umidității prin activarea funcției “Dehumidifier”. Prin activarea Dehumidifier Function, computerul va porni automat pentru a dezumidifica sistemul după intrarea în starea S4/S5.

HDMI™ (Interfata multi-media de înaltă definiție)Acest produs oferă suport HDMI™ (Interfața multimedia de înaltă definiție), o interfață standard ce poate transfera date video necomprimate și audio canal multiplu printr-un singur cablu. Atât semnalele de date audio cât și video transferate prin intermediul interfeței HDMI™ sunt digitale fără ca acestea să fie convertite în semnale anaog, așadar poate oferi o claritate audio și video remarcabilă.

Sistemul de test :

Procesor – Intel I7 4770K
Placă de bază – ASROCK EXTREME4
Memorii – Kingston HyperX Predator 8GB DDR3 1866 MHz CL9
Placă video – ASUS GeForce® GTX 770 DirectCU II
SSD – Toshiba HG5d series 128GB
Sursa – Corsair AX1200i
Cpu Cooler – Thermalright Archon SB-E
Benchtable – Cooler Master Lab
TIM – Prolimatech PK3

 

 

Metodologie :

Am decis ca procesorul să ruleze testele la frecvența de 4.500 MHz. Memoria a rulat la frecvența de 2666 MHz, cu setul de latente 12-14-14-35 1T.

Sistemul de operare folosit este Microsoft Windows 7 Ultimate x64 bit edition, care beneficiează de toate update-urile la zi.
Mai jos putem observa suita de benchmark-uri folosită pentru testele noastre:

 • Aida 64
 • AogenMark
 • Cinebench
 • MaxxMem
 • Multi Core Linpack
 • Pifast
 • SuperPi
 • Wprime
 • X264 FHD
 • PCMARK 8 Creative Suite
 • X264 FHD
 • SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR ARITHMETIC
 • SISOFT SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-CORE EFFICIENCY
 • SISOFT SANDRA PROCESSOR MULTI-MEDIA
 • 3D MARK VANTAGE
 • 3D MARK
 • RESIDENT EVIL 6 BENCHMARK
 • SNIPER ELITE V2
 • FINAL FANTASY XIV BENCHMARK
 • METRO LAST LIGHT

 

REZULTATE  2D :

 

AIDA AOGEN CINEBENCH MAXXMEM MULTICORE LINPACK MULTICORE PI PCMARK 8 PIFAST SISOFT SANDRA CRYPTOGRAPHY SISOFTSANDRA ARITHMETIC SISOFTSANDRA MULTICORE SISOFTSANDRA MULTIMEDIA SPI 32MB WPRIME X264

 

REZULTATE  3D :

 

3D 2011 3DMARK VANTAGE 3DMARK FINAL FANTASY XIV METRO LAST LIGHT RESIDENT EVIL 6 SNIPER ELITE V2

 

CONCLUZIE:

Asrock EXTREME4,  este dedicată unui segment mai restrâns de utilizatori care dispun de  un buget mai mic și care nu doresc featur-uri și performanțe care să iasă din tipar.  În concluzie, ASROCK EXTREME4, este o placa de bază care se încadreaza în segmentul best buy.

Master_Silver_2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *