ASROCK FM2A85X EXTREME 6 review

 

 

 

back bundlegeneralPCIvrmdebugsatabackpanel

 

 

 

Caracteristici

X-Boost

Realizata genial pentru overclocking inteligent, tehnologia ASRock X-Boost este capabila sa dezlantuie potentialul ascuns al procesoarelor. Pur si simplu apasati “X” in timpul de pornire al PC-ului, iar X-Boost va tacta componentele in mod automat pentru a obtine un boost de performanta de 15.77%! Cu tehnologia X-Boost, efectuarea de overclocking a CPU-ului poate deveni un proces de un singur buton.

Digi Power

Mai precis , Mai Eficient
Prin adoptarea modulatiei digitale Pulse-width (PWM), placa de baza ASRock poate furniza voltaj Vcore CPU mai eficient si mai lin. In comparative cu PWM analogic, PWM digital poate optimiza solutia de transmitere putere CPI si sa furnizeze un nucleu Vcore stabil pentru procesor.

Seria A de APU-uri AMD generatia a 2-a: Solutii grafice onboard ce doboara bariera 3DMark Vantage P7800+!

Noua generatie de APU-uri “Trinity” seria A ofera noi oportunitati pentru configurari si overclocking si sunt mai capabile ca niciodata pentru efectuarea activitatile solicitante (divertisment, gaming). Cu suport pentru seria grafica AMD Radeon HD 7000 si standard DirectX 11, noua generatie de APU-uri AMD seria A ofera experiente gaming 3D similare placilor discrete-level . Platforma ASRock FM2 profita de APU-urile AMD Trinity, iar utilizatorii pot overclocka APU-ul pentru a obtine mai multa performanta. Echipata cu grafica integrata puternica, seria de placi de baza ASRock FM2 poate inregistra scoruri 3DMark Vantage (setari de performanta) de peste 7800 de puncte, oferind un boost de performanta de 48.92%.
Scor grafica Onboard pentru overclocking 3DMark Vantage (Performanta)

*nota: 7800+ puncte au fost obtinute in 3DMark Vantage in modul overclocking.
Triple Monitor

Aceasta placa de baza ofera suport pentru Triple-Monitor. Puteti alege pana la 3 interfete de display pentru a conecta si utiliza monitoarele in mod simultan.

Fast Boot

Cu tehnologia exclusive Fast Boot de la ASRock, dureaza mai putin de 1.5 secunde* pentru a incarca Windows® 8 din momentul pornirii. Gata cu asteptarea! Timpul rapid de pornire va schimba total experientele si comportamentul utilizatorilor.
*Timpul de pornire poate varia in functie de configuratie.

Restart to UEFI

ASRock “Restart to UEFI” technology is designed for those requiring frequent UEFI access. It allows users to easily enter the UEFI SETUP automatically when turning on the PC next time.

Capacele de aur Premium

Calitate de top garantata
Capacelele Gold Cap Premium de pe placile ASRock sunt realizate 100% in Japonia; acesti condensatori sunt netezi, iar capacele de inalta stralucire cu un invelis de aur premium ce simbolizeaza performanta stabila si durata lunga de viata.

8+2 Design Fazare Putere

Aceasta placa de baza este conceputa cu un design 8+2 faze de putere. Dispune de componente rezistente si ofera energie constanta la CPU. In plus, ofera capabilitati de overclocking incomparabile si performante imbunatatite, cu cea mai joasa temperatura pentru cei mai avansati gameri.

4 x DDR3 2600+(OC)

Aceasta placa de baza dezlantuie performanta de memorie maxima, echipata cu 4 sloturi DIMM pentru memorie dual-channel, suportand pana la DDR3 2600+ (OC) MHz!

AMP & XMP

Cu suport nu numai pentru Profilul de memorie AMD (AMP), seria de placi de baza FM2 de la ASrock vine si cu kit-uri de tuning memorie Intel® XMP, cu ajutorul carora se pot obtine performante maxime din sistem.

AMD Radeon HD 7000 Series Graphics

Dezoltata pentru suprematie, conceputa pentru eficienta si dotata cu functii incredibile, seria AMD Radeon HD 7000 ofera cea mai avansata grafica din lume.

DirectX® 11

DirectX® 11 este cea mai recenta aparitie din gaming-ul si cputing-ul de mare viteza si mare fidelitate.

Dual Graphics

Tehnologia AMD Dual Graphics combina puterea de calcul APU si GPU pentru a optimiza experienta vizuala a utilizatorului.

AMD Steady Video™ 2.0

Ofera cea mai captivanta experienta video! In comparatie cu v1.0, AMD Steady Video 2.0 pune la dispozitie si mai multe avansari tehnologice precum Letter/Pillar Boxed Content, Indicator Overlay, Enhanced Algorithm Effectiveness, etc.

Virtu Universal MVP – Performanta cu raspuns de gaming fara compromisuri

Placa de bază ASRock susţine tehnologia Lucid Virtu Universal MVP ce imbunătăţeşte imagistica PC-ului, cu timpi de reacţie mai buni, procesare video ȋmbunătăţită şi redare media fluidă, toate acestea cu un consum redus de energie. Conceput exclusiv pentru gaming software-ul de grafică comutabilă Virtu Universal MVP™ atribuie sarcinile ȋn mod dinamic celei mai bune resurse de grafică si dispune de două tehnici excelente – HyperFormance™ şi Virtual Vsync™.
1. HyperFormance™ – Timp de reactie optimizat in jocuri : Raspunsul rapid din jocuri depinde de cat de rapid actioneaza ochii → creierul → mouse click. Atunci cand interactionezi cu computerul, timpul de reactie este un factor important pentru productivitatea si experienta totala a sistemului. Cand vine vorba de jocuri, mai ales cele solicitante precum First Person Shooters, timpul de reactie este important atat pentru a stapani jocul cat si pentru o experienta captivanta.
HyperFormance inlatura sarcinile de redare neimportante din cadrul graficii prin intermediul sistemului CPU-GPU-Display.

• Sporeşte viteza de răspuns şi FPS-ul ale oricărui joc • Imbunătăţeşte ratele de frame cu 30-70% • Măreşte ratele frame Vsync cu 120 FPS+ • calitate vizuală fără tearing • Lucrează cu uşurinţă cu sute de jocuri
2. Virtual Vsync™ – Rezolvati dezbaterea eterna dintre calitate si performante : Tehnologia Lucid Virtual Vsync ofera calitate vizuala si performante la un nivel cu totul nou. Solutia proprietara pentru Virtu Universal si Virtu MVP, Virtual Vsync permite jocurilor sa ruleze la orice FPS, fara distorsionarea imaginii sau latenta.

• Performante imbunatatite – atunci cand sistemul dispune de dGPU si iGPU • Cadre nelimitate – cu mult peste traditionalul in-game Vsync • Calitate vizuala exceptional fara distorsionare • Timpi de reactie cu pana la 250% mai buni fata de versiunea standard Vsync
3. Grafica Comutabila : Atribuie sarcinile celei mai bune resurse de grafica indiferent de conexiunile de cablu.

* LucidLogix Virtu MVP este suportat doar de Windows® 7 OS sau versiuni mai recente.
UEFI interactiv

Sistemul interactiv UEFI de la ASRock este o combinatie de unelte de configurare, efecte de sunet si imagistica. UEFI-ul ofera o interfata mai atractiva si mult mai interactiva.

ASRock OMG (Online Management Guard)

Rapid, Usor si Gratuit – Tehnologia ASRock OMG permite stabilirea de internet curfew sau restrictionarea accesului la Internet la anumite intervale de timp. Administratorii pot programa orele de incepere si de incheiere de acces la internet oferit altor utilizatori. In mod normal, ISP-urile ( Furnizor de Servicee Internet) vor taxa serviciile de internet. Serviciul controleaza toate pc-urile conectate prin retea dar tuturor pc-urilor din acea retea li se va restrictiona accesul la Internet la anumite ore. Totusi, ASRock OMG este un utilitar gratuit pentru a controla accesul la internet al fiecarui PC. Parintii pot controla cu usurinta accesul la internet prin setarea BIOS pentru a impiedica copii sa utilizeze internet-ul la ore nepotrivite si intre timp sa se bucure de propriul lor spatiu de internet.

Internet Flash

ASRock Internet Flash caută actualizările firmware UEFI de pe serverele noastre. Altfel spus, sistemul poate autodetecta cel mai recent UEFI de pe servere şi să le efectueze flash ȋn cadrul setării UEFI fără a intra ȋn sistemul de operare Windows®. Reţineţi că trebuie să utilizaţi un computer configurat DHCP pentru activarea acestei funcţii.

Easy RAID Installer

Easy RAID Installer va ajuta sa instalati driver-ul RAID fara a fi nevoie de floppy disc. Poate copia driver-ul RAID de pe CD-ul de instalare pe dispozitivul de stocare USB cu un singur click efectuat in instalarea UEFI.

HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface)

This motherboard supports HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) which is an interface standard for transferring uncompressed video data and delivering multi-channel audio through a single cable. Both video and audio data signals transferred through the HDMI™ interface are digital without being converted into analog, therefore it delivers the richest pictures and the most realistic sounds.

THX TruStudio

THX TruStudio este special conceput pentru a oferi aceeasi experienta audio ale spectacolelor live, filmelor, si studiourilor de inregistrare pe computer.

Google Chrome Browser & Toolbar

Chrome este un browser rapid, simplu si sigur, dezvoltat pentru web modern. Google Toolbar a fost creat pentru a gasi rapid lucrurile cautate iar in acest timp sa se descopere lucruri noi. Acum ASRock a inclus in bundle-ul placilor de baza atat Browser-ul Chrome cat si Google Toolbar pentru ca utilizatorii sa beneficieze de o experienta mai buna de navigare.

Free Bundle – Cyberlink MediaEspresso 6.5 Trial

Versiunea trial a CyberLink MediaEspresso 6.5 vine acum cu sport hardware transcoding si este optimizata pentru accelesarea conversiei filierelor media favorite. Acum este mult mai usor sa afisezi filmele favorite, melodiile si pozele de pe iPhone, PSP, Xbox, Youtube, Facebook etc. Complileaza, convertesre si bucura-te de poze si sunet cat de mult vrei! Creste nivelul fisierelor video cu TrueTheater Technology. Incerca-l chiar azi!

Limitari: Perioada de proba de 30 de zile 50 de conversii video in formatul H.264
Specificații:
General
Format ATX
Soclu procesor FM2
Producator chipset AMD
Model chipset A85X
BIOS – 64Mb AMI UEFI Legal BIOS with GUI support
– Supports “Plug and Play”
– ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events
– Supports jumperfree
– SMBIOS 2.3.1 Support
– DRAM, APU PCIE VDDP, CPU and CPU NB/GFX Voltage Multi-adjustment
Interfata grafica PCI Express x16 2.0
Raid 0, 1, 5, 10
Placa video integrata Necesita procesor cu tehnologia AMD HD Graphics
Placa audio integrata 7.1 Audio with Realtek ALC898
Placa retea integrata 10/100/1000 Realtek RTL8111E
Numar SATA-III 7
Altele Support for AMD Dual Graphics technology
Memorii Suportate
Tip memorie DDR3
Memorie maxima 64 GB
Numar sloturi 4
Tehnologie Dual channel
Frecvente suportate 2600+ O.C./2400 O.C./2133 O.C./1866/1600/1333/1066 MHz
Sloturi
PCI Express 2.0 x16 3 (x16 / x8 / x4)
PCI Express x1 2
PCI 2
Multi-GPU CrossfireX Supports AMD Quad CrossFireX, 3-Way CrossFireX and CrossFireX
Conectori
PS/2 Mouse-Tastatura 1
Optical S/PDIF out 1
Clear CMOS 1
VGA 1
DVI 1
HDMI 1
Display Port 1
eSATA-III 1
RJ-45 LAN 1
USB 2.0 2
USB 3.0 4
Suport audio 7.1
Preț estimativ: 

 

 

Placă de bază – ASROCK FM2A85X EXTREME 6

 

 

Sistemul de test :

Procesor – AMD 5800K
Placă de bază – ASROCK FM2A85X EXTREME 6
Memorii – GSKILL 2400mhz CL9
Video – GYGABYTE GEFORCE 210 7970
HDD – SSD Kingston HyperX 3K 120GB SATA III
Sursa – Enermax Platimax 1000w 
CPU Cooler – PROLIMATECH SUPER MEGA 
Benchtable – Cooler Master Lab 
TIM – Prolimatech PK1

 

Metodologie :

Pentru a testa performanțele, am folosit următoarea suită de teste :

AIDA 64 CACHE&MEMORY BENCHMARK, MaxxMem,  SPI 32MB,  WPRIME, Pifast, AogenMark, Cinebench, 3DMark Vantage

Testele vor fi rulate tactând procesoarul la 4500Mhz iar memoria va fi setată la frecvența de 2400Mhz .
Sistemul de operare folosit este Windows 7 X64 SP1Ultimate cu update-urile la zi.

 

Rezultate:

3DMARK AIDA64 AOGEN CINEBENCH MAXXMEM PIFAST WPRIME

 

Concluzii :

Asrock FM2A85X Extreme 6 + AMD 5800K, este o soluție ideală în cazul în care bugetul alocat nu este unul uriaș, iar potențialul cumpărator nu este un gamer împătimit al ultimilor titluri de jocuri. Configurația  se adresează persoaneler care doresc un sistem decent, care să poată beneficia și de o placa video decentă integrată, cu care se mai pot și juca jocuri din când în când..

 

Master_Silver_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *