AMD/ATI Flower Power DirectX 11 incepand cu 10 septembrie

Cei mai informati dintre voi stiau probabil deja ca ATI isi va lansa in curand noua gama de placi DirectX 11.

…unde numele-de-cod cu motive florale se refera la:

Cypress – asemeni lui HD4870X2, destinat segmentului ultra-high-end, avand doua chip-uri RV870;
Juniper – variatii ale unui singur chip RV870, destinat segmentelor high-end/performance/upper-mainstream;
Redwood – RV830, mainstream;
Cedar – RV810, low-end;
Hemlock – nu se stie inca, poate low-end.

Zilele trecute unii domni au aflat si ca lansarea va avea loc pe 10 septembrie la Dallas, cu ocazia Quakecon 2009. Foarte probabil Bobby Ewing ne va prezenta partea buna, cu sporuri de performanta si beneficii aduse de DirectX 11, precum in cazul teselarii sau a ocluziei ambientale, iar J.R. se pare ca deja s-a pus pe treaba

Lozinca ATI

Sloganul pare a spune: “N-o sa va vina sa credeti ochilor, Nvidiotilor“. Executive producer: Philip Capice.

Oricum, nu prea inteleg de ce au ales sezonul Back-to-school pentru a lansa niste produse cu pseudonime ale unor plante; in opinia mea cumparatorii potentiali se relaxeaza cu Flower Powder in vacanta (timpul liber), nedorind zic eu sa atinga sevrajul in timpul scolii/examenelor/muncii grele… iar Windows 7, ce va fi capabil de DirectX11, se va lansa abia o luna mai tarziu.

In alta ordine de idei, stiti de la ce vine AMD? Va spun eu – de la Ăl Mai DeşteptBlog, iar motivul este simplu – au ales sa posteze noua suita de driver-e 9.8 mai intai pe blogul unui angajat… atata interactivitate zau ca nu am mai vazut de la mascotele lui Brenciu din show-ul Robingo, insa poate cu aceasta ocazie vor scoate niste driver-e mai bune pentru solutii multi-gpu sau crossfire, venind in intampinarea comentariilor (sic!) de pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *