8
Posted 28.05.2010 by crazypc.ro in Editorial
 
 

Adio XtremPC, dar raman cu ITfiles.ro?


In urma cu vreo 7 ani, principalii redactori ai ProSport (in frunte cu Ovidiu Ioanitoaia si Catalin Tolontan) plecau la Gazeta Sporturilor, si numai intr-un an reuseau sa rastoarne ierarhia cotidianelor sportive romanesti; remarcabil a fost modul in care au facut-o, pentru ca in momentul despartirii ProSport avea un tiraj de 70000 exemplare vandute zilnic, fata de numai 18000 pentru Gazeta.

Mi-am dat seama atunci ca pentru o publicatie de calitate sunt mult mai importanti oamenii decat brandul. Aceeasi concluzie o pot trage si in zilele noastre, cand intr-un alt context (apropo… stiti ca e criza? Dar nu-i bai, o sa treaca repede, ca doar asa spun guvernantii), o publicatie importanta IT pare a-si schimba atat mediul de comunicare preponderent, cat si echipa redactionala.

Mai precis, mai intai am aflat ca XtremPC va sucomba pe termen scurt, si ca e posibila o revigorare in luna septembrie a revistei print (cu o eventuala reconsiderare a continutului si a publicului tinta), dar si cu o echipa redactionala putin (mai mult) schimbata. Bun bun… asta am inteles… dar ce vor face acei oamenii pe care ma obisnuisem sa-i citesc luna de luna? Varianta pesimista pentru mine era ca ei sa isi schimbe domeniul de activitate, mai ales ca nu-i mai gaseam semnand niciun articol nici macar pe varianta online a revistei XtremPC.

Din fericire, pentru posturile de capsunari existand o concurenta acerba, cinci (fosti) redactori importanti ai XtremPC s-au hotarat sa lanseze un nou site denumit ITfiles.ro, aflat momentan intr-un stadiu (post-)beta, dar avand deja publicate cateva articole interesante. Cred ca si pentru cititorii nostrii asta e o veste foarte buna, online-ul romanesc urmand astfel a se imbogati cu scrieri de calitate.

Haideti asadar sa le uram succes, si sa speram ca vor deveni cea mai citita publicatie IT de pe plaiurile online mioritice… dupa crazypc.ro, normal. 🙂


crazypc.ro